ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι φορά ανακοίνωσαν αριθμό νεκρών και τραυματιών

Νέα ανακοίνωση για τα πλήγματα που έχει δεχτεί ο ρωσικός στρατός εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για έβδομη ημέρα.

Για πρώτη φορά, οι Ρώσοι αναφέρονται σε συγκεκριμένο αριθμό νεκρών και τραυματιών, κάτι που απέφευγαν να κάνουν μέχρι σήμερα παρ’ όλο που παραδέχονταν απώλειες στο στράτευμά τους. Αρκούνταν να πουν πως έχουν δεχτεί πλήγματα, ωστόσο οι απώλειες των Ουκρανών ήταν «κατά πολύ μεγαλύτερες».

Όπως, λοιπόν, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στις τάξεις του ρωσικού στρατού που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση στην Ουκρανία σημειώθηκαν 498 απώλειες.

Το υπουργείο προσθέτει ότι άλλοι 1597 ρώσοι στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης ξεκίνησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, τονίζει ότι οι αναφορές για «ανυπολόγιστες» απώλειες μεταξύ του ρωσικού στρατού είναι ψεύτικες και διαδίδονται σκόπιμα από τα μέσα ενημέρωσης.

Τι λέει η ουκρανική πλευρά

Από την πλευρά του, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα με συναισθηματική φόρτιση και δραματικούς τόνους ότι σχεδόν 6.000 ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής στα πεδία των μαχών.

Με τη Ρωσία να σφυροκοπά για 7η μέρα την Ουκρανία, ο Ζελένσκι είπε ότι το Κρεμλίνο δεν θα μπορέσει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με «βόμβες, χτυπήματα και ρουκέτες».

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις