ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η μεγάλη συναυλία έναρξης στο Μουσικότροπο

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και Απρίλιο, στοχεύει σε μία ποικιλόμορφη μουσική προσέγγιση διοργανώνοντας -εκτός των άλλων- συναυλίες με κορυφαίους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αλλά και εκτός αυτής.

Σημαντική πρωτοβουλία είναι η πρόσκληση Λαρισαίων μουσικών, που παρά την πλούσια καλλιτεχνική τους δραστηριότητα, δεν είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στην γενέτειρά τους.

Ο Λαρισαίος βιολονίστας Σωτήρης Ζησόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές και παιδαγωγούς που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Γερμανία, πρόκειται να είναι ο σολίστ της πρώτης μεγάλης συναυλίας του φεστιβάλ, στις 12 Μαρτίου, συμπράττοντας με μία από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της χώρας μας, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο πλέον απαιτητικό κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Τη συναυλία θα διευθύνει ο διακεκριμένος μαέστρος Βύρων Φιδετζής, ενώ τη συναυλία η οποία αφιερώνεται στα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη, θα προλογίσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Μαλιάρας.

Ο Σωτήρης Ζησόπουλος, εκτός από την καλλιτεχνική του εμφάνιση, θα διδάξει σε master class βιολιού που διοργανώνει το φεστιβάλ, στις 13 Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ ενεργά μπορούν να λάβουν μέρος σπουδαστές και τελειόφοιτοι όλων των επιπέδων.

Συναυλία: Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, ώρα 20:30

Χώρος: Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Εισιτήρια στο viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/music/mousikotropo-2022-afieroma-beethoven/) καθώς και στο Public (Κούμα 6, Λάρισα)

Masterclass Βιολιού: Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 10:30-14:30

Χώρος: Αίθουσα «¨Ηβη Βοζαλή», ΔΩΛ

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Απαραίτητη η κράτηση μέσω της ιστοσελίδα www.mousikotropo.gr

Επιπλέον πληροφορίες για τη συναυλία, το master class βιολιού, αλλά και για το συνολικό πρόγραμμα του φεστιβάλ βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα www.mousikotropo.gr

Ο Σωτήρης Ζησόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού στο ΔΩΛ με την Μάγδα Σακελλαρίδου, τον Stefan Laetu και θεωρητικά (πτυχίο αρμονίας) με τον Ιωάννη Τσανακά.

Από το 1990 σπουδές στο ΚΩΘ αποφοιτώντας με δίπλωμα βιολιού από την τάξη της Ντάνη Δοσίου το 1994 με άριστα παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές του με τον διεθνούς φήμης αυστριακό βιολονίστα Lukas David στη Hochschule für Musik Detmold της Γερμανίας παίρνοντας το künstlerischer Reifeprüfung το 1999. Περαιτέρω σπουδές βιολιού με τους διεθνούς φήμης βιολονίστες Ruggiero Ricci,Ivry Gitlis, Theo Olof και Mincho Minchev.

Απέσπασε δύο φορές βραβείο το 1993 και το 1994 στον πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής δωματίου HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Τις δύο αυτές χρονιές υπήρξε ως κορυφαίος της ορχήστρας νέων της Μεσογείου με την οποία εμφανίστηκε σε πόλεις της Γαλλίας, Ιταλίας, Μαρόκο και Τυνησίας.

Ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ με πιάνο και ως σολίστ με την ορχήστρα τού ΚΩΘ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Θυμή.

Από το 1995 υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου «Fonte di musica «με την οποία εμφανίστηκε ως μέλος και ως σολίστ σε δεκάδες πόλεις της Γερμανίας καθώς επίσης και  στο Φεστιβάλ του Salzburg.

Έπαιξε με τον καθηγητή του Lukas David σε έργα μουσικής δωματίου σε πόλεις της Γερμανίας, στο Linz της Αυστρίας (Bruckner Festtage), στο Schleswig Holstein Φεστιβάλ, Ισπανία και Ταϋλάνδη. Από το 2003 έως και το 2005 υπήρξε μέλος της  ορχήστρας του  Stadttheater Bielefeld.

Από το 2005 έως και σήμερα διδάσκει βιολί, βιόλα και μουσική δωματίου στο Musikschule für den Kreis Gütersloh. Εξακολουθεί να δίνει συναυλίες με ρεσιτάλ πιάνου, με τρίο με πιάνο και ως σολίστ με ορχήστρες σε πόλεις της Γερμανίας. Είναι μέλος της ορχήστρας δωματίου «Le noueve musici « με την οποία αφιερώνεται κυρίως σε έργα μουσικής barock.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες