ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Φιλική πόλη για τα παιδιά” η Λάρισα – Εγκρίθηκε μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF για την απόκτηση του τίτλου

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου Λαρισαίων και της UNICEF εγκρίθηκε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο.

“Νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή εξέλιξη για την πόλη” επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, συνεχίζοντας πως “η Λάρισα είναι μέσα στις πρώτες 6-7 πόλεις που μπαίνουν στο πρόγραμμα να αναγνωριστούν ως πόλεις φιλικές για τα παιδιά. Είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο που η UNICEF “τρέχει” και στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2021, και είναι μια διαδικασία στην οποία υποβάλαμε μια έκθεση, που αξιολογήθηκε πολύ θετικά η πόλη μας. Μετά την υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας, θα υπάρχει μία τριετής αξιολόγηση της πόλης με συγκεκριμένες δράσεις και προτάσεις που θα συνυπογράψουμε, και οι οποίες βέβαια μετά το πέρας των τριών ετών θα οδηγήσουν στο να αποκτήσουμε τον τίτλο της φιλικής πόλης για τα παιδιά” κατέληξε ο κ. Δεληγιάννης.

Παράλληλα, αυτά τα τρία χρόνια θα συστηθεί μια επιτροπή ανάμεσα στη UNICEF και το δήμο Λαρισαίων που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις της πόλης, ενώ ο κ. Δεληγιάννης σημείωσε πως στη συνέντευξη που τους πήρανε τα στελέχη της UNICEF, τους υπογράμμισαν πως η Λάρισα βρίσκεται πολύ μπροστά σε επίπεδο δομών σε σχέση με άλλες πόλεις και πως είναι μία πόλη που πραγματικά αξίζει τον τίτλο της πόλης φιλικής για τα παιδιά.

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την “λευκή” ψήφο της ΛΑΣΥ, καθώς ο επικεφαλής της κ. Πέτρος Κρίκης επεσήμανε πως “οι δράσεις που αναφέρει το μνημόνιο ότι θα γίνουνε θα έχουνε πολύ φτωχά αποτελέσματα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν λύνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σήμερα και που διαιωνίζει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής”.

Θ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες