ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για πλημμυρόπληκτες περιοχές: «Άντεξαν τα έργα, θα εμπλουτιστούν κι άλλο” – “Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει όλο το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο” (φωτο – βίντεο)

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα και ειδικότερα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Αφέρωφ, όπου συμμετέχουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός,ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζος, κυβερνητικό κλιμάκιο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με θέμα τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία «Διομήδης» στην περιοχή των Φαρσάλων και της Καρδίτσας. Σύσκεψη συμμετέχουν και όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές κάνοντας αυτοψία στις πλημμυρόπληκτες περιοχές.

Ο κ. Χρ. Τριαντόπουλος σε δηλώσεις του πριν την σύσκεψη σημείωσε: «Σήμερα είμαστε σε μια περιοδεία ξεκινώντας από την περιοχή των Φαρσάλων και έπειτα στην Καρδίτσα μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το κυβερνητικό κλιμάκιο αλλά και αυτοδιοικητικούς φορείς για να δούμε τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη έντονη κακοκαιρία. Είδαμε τις ζημιές σε υποδομές και στις αγροτικές εκτάσεις και είδαμε και τις ανάγκες που προκύπτουν σε μια σειρά από περιπτώσεις όσον αφορά τα δίκτυα άρδευσης. Είδαμε ότι τα έργα έχουν αντέξει, η χρηματοδότηση του κράτους είχε αποτέλεσμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς τα έργα συνεχίζονται, εμπλουτίζονται από τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται σε κάθε περίπτωση».

Ο κ. Λυκουρέντζος από την πλευρά του ανέφερε πως: «Είμαστε σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των αγροτών. Δυστυχώς περισσότερα από 15000 στρέμματα έχουν υποστεί ζημιές. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών των συνεργειών.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, τόνισε ότι: «Τα έργα πιάσανε τόπο. Δώσαμε 450.000 αρχικά για την αποκατάσταση των έργων. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την Περιφέρεια».

Ο κ. Αγοραστός από την πλευρά του, σημείωσε πως: «Οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις των προηγούμενων ετών αντέξανε σε πολλά σημεία. Υπαρχει αδυναμία ΤΟΕΒ να συντηρήσουν τα έργα των αποστραγγιστικών τάφρων, είναι πολλά τα πλημμυρικά συμβάντα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει όλο το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Οι καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε ήταν πρωτόγνωρες.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

Δείτε φωτογραφίες: 

Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες