ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αύριο Κυριακή θεατρική παράσταση στην Ελασσόνα

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού θέλοντας να συμβάλουν στο εορταστικό κλίμα των ημερών, οργανώνει ένα  πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Αύριο Κυριακή 26 Δεκεμβρίου στην Ελασσόνα στις 12:00 π.μ. στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο για παιδιά βασισμένο  σ’ ένα κλασικό ελληνικό παραμύθι. Η παράσταση είναι χιουμοριστική, άκρως διαδραστική, με μπόλικο κέφι τραγούδι χορό και  σε όλα τα παιδιά ο «Καλικάντζαρος Πρασίδας» θα χαρίσει δωράκια.

Σύντομη περιγραφή του έργου:

«Η Κάλω και η Μπάμπω είναι δυο αδελφές που ζουν μόνες σε ένα χωριό της Θεσσαλίας. Η Κάλω είναι ένα καλοσυνάτο κορίτσι, πρόσχαρο και χαρωπό. Η αδερφή της η Μπάμπω, είναι ακριβώς το αντίθετο. Μέρες Χριστουγέννων και η Κάλω θα αναγκαστεί να πάει νύχτα στον Μύλο για να αλέσει το σιτάρι της. Ο Μυλωνάς όμως έχει πολλή δουλειά λόγω των ημερών και την αφήνει μόνη… με τον καλικάντζαρο Πρασίδα.

Ο καλικάντζαρος Πρασίδας  ψάχνει για νύφη και  θα προσπαθήσει να την πάρει μαζί του στον κάτω κόσμο και να την παντρευτεί. Της κάνει δώρα, καντάδα, αλλά και την τρομάζει. Θα προλάβει η Κάλω να του ξεφύγει μέχρι να ξημερώσει; Και τι θα γίνει όταν η Μπάμπω ζηλέψει και θελήσει να πάει κι εκείνη στον Μύλο για να συναντήσει τον Πρασίδα με τα δώρα; Ο Κουκλοθίασος Τιριτόμπα μας καλεί να ταξιδέψουμε  μαζί του σε όλες τις χώρες, να μάθουμε πώς γιορτάζει ο κάθε λαός τα Χριστούγεννα, καταλήγοντας στη Θεσσαλία που είναι γεμάτη… Καλικάντζαρους.

Κείμενο, κούκλες, ειδικές κατασκευές, μουσική επιμέλεια, ερμηνεία: Φωτεινή Καλούδη

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Καρυδάκη Φωτογραφίες : Κατερίνα Λιάπτσιου»

Όλες τις ημέρες των εορτών μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν καθημερινά το “Carousel” που έχει στηθεί στην κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, να παρακολουθήσουν δωρεάν θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικά bazaar.  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

Δευτέρα 27  Δεκεμβρίου 2021 11:00 π.μ. – 13:00  μ.μ.:

«Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τη Φλόγα»

Ο Δήμος Ελασσόνας με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας και  τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) : Αστερόσκονη – Δημιουργικά παιδιά – Παιχνιδαγωγή – Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί – Το δέντρο της Έμπνευσης, συνδιοργανώνουν Xριστουγεννιάτικο bazaar αλληλεγγύης για καλό σκοπό με στολίδια αγάπης από τα μικρά παιδιά.

Τα έσοδα θα διατεθούν στη «ΦΛΟΓΑ» – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 – 12:00 π.μ. :

«Τρεις …κι ο Αίσωπος»

Παιδική θεατρική παράσταση από την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» στο Πνευματικό Κέντρο «ΜΕΣΚΕ» στην Κρανέα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες