Ηρακλής Γερογιώκας

Η ευθύνη της πόλης

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία που η αστική τάξη πήρε την κατάσταση στα χέρια της και αντιτάχτηκε σε καθετί απολυταρχικό και ενάντιο στη φιλελεύθερη αντίληψη. Η νίκη της υπήρξε καταλυτική ακόμη και ενάντια σε ισχυρά κατεστημένα. Ένα τέτοιο κατεστημένο έχει δημιουργηθεί, υπογείως και ύπουλα, στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης της Λάρισας.

H δημοτική παράταξη που τα τελευταία χρόνια έχει στα χέρια της την τύχη της πόλης της Λάρισας καταστρατηγεί σε καθημερινή βάση κανόνες πολιτικής κουλτούρας που είχαν καθιερωθεί στην πόλη επί δημαρχίας Τζανακούλη.

Η πόλη βιώνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαμαιλεόντων, οι οποίοι κατά το δοκούν και ανά την περίπτωση είναι με όλους και με όλα. Το πρωί διαδηλώνουν με την Αμάλ, εκτοξεύοντας μύδρους  κατά της εκκλησίας και  το μεσημέρι συναγελάζονται με ζηλωτές κατά των εμβολίων.

Ανερυθρίαστα παρευρίσκονται σε κομματικές εκδηλώσεις όλων των κομμάτων, ψηφίζουν σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, σπρώχνουν και σπρώχνονται μεταξύ τους για να φωτογραφηθούν με πολιτικούς όλων των παρατάξεων.

Παρατυπίες που επισημαίνονται από ανεξάρτητες αρχές λοιδορούνται και ερωτήματα δημοτικών συμβούλων παραμένουν επιδεικτικά  αναπάντητα . Οι απευθείας αναθέσεις, των οποίων προεκλογικά δήλωναν θανάσιμοι εχθροί είναι πια  καθημερινότητα και μάλιστα η προτίμηση «ημετέρων» εγείρει ερωτηματικά.

Η ανίερη αυτή συμμαχία συμφερόντων αποτελεί τροχοπέδη για μια υγιή πολιτική ζωή και ένα μέλλον αντάξιο των δυνάμεων της προόδου και της αριστείας. Είναι ευθύνη όλων να στρατευτούν ενάντια στα έργα βιτρίνας, τα επικοινωνιακά τερτίπια και τον εκλογικό απολυταρχισμό της παράταξης του κ. Καλογιάννη.

Ηρακλής Γερογιώκας – Μέλος Πολιτικής Επιτροπής και Συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ν.Δ., υποψήφιος Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες