ΛΑΡΙΣΑ

Ξηρομερίτης: Μηδενική η αγροτική πολιτική στο δήμο Λαρισαίων

“Μηδενική αγροτική πολιτική στον μεγαλύτερο αγροτικό Δήμο της χώρας, την ώρα που οι αγρότες δίνουν μάχη μόνοι τους ” καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάριος Ξηρομερίτης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ξηρομερίτη: “Ίσως ο Δήμος Λαρισαίων να είναι ο μεγαλύτερος αγροτικός δήμος σε πληθυσμό στην χώρα μας και σίγουρα ως πρωτεύουσα της Θεσσαλίας και του κάμπου με το μερίδιο ευθύνης  που του  αναλογεί θα έπρεπε να αφουγκραζόμαστε τα αγροτικά θέματα των δημοτών και ευρύτερα τον στρατηγικό κεντροβαρή ρόλο μας για ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα .Είναι συστηματική  η αποχή  της πολιτικής του Δήμου μας από τα αγροτικά προβλήματα που οδήγησαν στην συρρίκνωση του κλάδου και εντέλει θα οδηγήσουν στην  αποδόμησή του .

Η αγροτική οικονομία παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ενώ  βυθίζεται καθημερινά από τις αυξήσεις του ενεργειακού κόστους το οποίο ιδιαίτερα στα καύσιμα αφορά φόρους κρατικούς που στερούνται μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού .Το αγροτικό κίνημα τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να διεκδικήσει τα αυτονόητα ενώ η έλλειψη στήριξης από τον 1ο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης έχει αφήσει έρμαιο τον αγροτικό κόσμο στις πολιτικές που ερημοποιούν την ύπαιθρό μας .

Δεν είναι τυχαίο ότι  γόνιμα κτήματα  ερημοποιούνται αν δεν υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή επιδότηση  καθότι για τους    καλλιέργειες έχουν καταστεί ασύμφορες και με αρνητικό ισοζύγιο για το αγροτικό νοικοκυριό .

Εκκωφαντική η απουσία του δήμου μας στην στήριξη της αγροτικής πραγματικής οικονομίας .Παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης και ΚΕΔΕ   ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΉΣΟΥΜΕ ΆΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΉΣΥΧΗ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ ΌΤΙ ΚΆΤΙ ΠΡΆΞΑΜΕ .

Η στήριξη της αγροτικής οικονομίας θέλει διεκδίκηση ,αγώνα προτάσεις και δράσεις ώστε να επιβιώσουν οι υπάρχοντες και να μπορέσουν να σταθούνε οι νεότερες γενιές αγροτών .

– ΑΝΆΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΏΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΎς ΔΉΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ.

– ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ  .

– ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  .

Αν γυρίσουμε την πλάτη μας ως Δήμος Λαρισαίων στους αγρότες της Λάρισας το μήνυμα θα έχει αντίκτυπο  ευρύτερα στη Θεσσαλία .

Προτείνω την άμεση διαβούλευση του σημαντικού αυτού θέματος γιατί ΚΡΊΝΕΤΑΙ  η επιβίωση της ναυαρχίδας της οικονομίας της Θεσσαλίας που είναι η ΑΓΡΟΤΙΑ.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις