ΛΑΡΙΣΑ

Μπίζιου: Εθνική υπόθεση το μέλλον του ελληνικού βαμβακιού

«Σήμερα κ. Υπουργέ είναι μια ευτυχής συγκυρία, να βρίσκεστε εδώ στη Λάρισα και στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι, που οργάνωσε ηΔιεπαγγελματική Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την ώρα που στην αγορά η τιμή του βάμβακος είναι τόσο υψηλή και οι καλλιεργητές έχουν κάθε λόγο να χαμογελάνε. Ωστόσο εμείς σαν πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε οι παραγωγοί μας να χαμογελάνε κάθε χρόνο».

Τα παραπάνω σημείωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, παρευρισκόμενη στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βάμβακος στη Λάρισα, καλωσορίζοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

«Οι πρόσφατες ιστορικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα Φάρσαλα για την δημιουργία των φραγμάτων στο Ναρθάκι και στη Σκοπιά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και δυναμική ανάπτυξη στον τομέα του βάμβακος, καθώς επιλύουν οριστικά το τεράστιο πρόβλημα της άρδευσης, ένα πρόβλημα που αποτελεί τροχοπέδη στο σχεδιασμό των βαμβακοκαλλιεργητών.

Έως τις 28 Σεπτεμβρίου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η «Εθνική Στρατηγική για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία βαμβακιού στην Ελλάδα» για το χρονικό διάστημα 2019-2029.

Σκοπός είναι ο καθορισμός των στόχων και η περιγραφή των μέτρων για την μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα βάμβακος στη χώρα μας.

Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων είναι απαραίτητη προκειμένου να πετύχουμε την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας του προϊόντος, αλλά και να δημιουργήσουμε την ταυτότητα του ελληνικού βάμβακος ώστε να αποκτήσει παγκόσμια προοπτική.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ η αγροτική οικονομία είναι πυλώνας ανάπτυξης της χώρας. Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση, στο πλευρό των καλλιεργητών, μέχρι το ελληνικό βάμβακι να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή αγορά», κατέληξε στο μήνυμα της η κα Μπίζιου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες