ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θετικά νέα: Με πληρότητα 100% τα ξενοδοχεία στον Πλαταμώνα – Οι Λαρισαίοι και οι… άλλοι

Ευχαριστημένοι δείχνουν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων στον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους από την πορεία της θερινή σεζόν έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τον Ιούλιο που μας πέρασε και τον Αύγουστο που διανύουμε.

Μιλούν δε, για μεγάλη αύξηση στα ποσοστά πληρότητας σε σχέση με την περυσινή χρονιά τα οποία κατά περιόδους έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Συγκεκριμένα, μεγάλη αύξηση της ζήτησης παρατηρήθηκε μετά τις 15 Ιουλίου με ποσοστά να αγγίζουν κατά μέσο όρο στην ευρύτερη περιοχή το 85%, ενώ από τις αρχές Αυγούστου το ποσοστό ξεπερνά το 90%.

Αυτό που σχολιάζουν οι ξενοδόχοι με τους οποίους ήρθε σε επαφή το onlarissa.gr είναι ότι αυτή την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου καθώς και την επομένη η πληρότητα έχει αγγίξει το 100%.

Απόλυτη πληρότητα παρατηρήθηκε επίσης, φέτος το καλοκαίρι κατά τα Σαββατοκύριακα, με τους Λαρισαίους να ζητούν σχεδόν αποκλειστικά διανυκτέρευση μίας βραδιάς για το Σάββατο και μόνο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατήσεων δε, αφορά σε Έλληνες και κυμαίνεται περίπου στο 70% . Οι ξένοι που προτίμησαν φέτος τον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους, δεν είναι μόνο Βαλκάνιοι, αλλά και Γάλλοι, Γερμανοί, Άγγλοι, Ελβετοί. Οι Έλληνες δε παραθεριστές, προέρχονται από όλη την Ελλάδα και κυρίως από τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας που δεν έχουν θάλασσα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ας δούμε τα στοιχεία που παραχώρησαν στο onlarissa.gr οι υπεύθυνοι κάποιων από τα πολύ γνωστά ξενοδοχεία που λειτουργούν στους Νέους Πόρους και τον Πλαταμώνα:

Στα ξενοδοχεία Evilion, Stilvi και Stilvi Superior στους Νέους Πόρους, η εικόνα είναι σχεδόν η ίδια. Και τα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα έχουν 100% πληρότητα από αρχές Αυγούστου και οι πελάτες τους είναι μοιρασμένοι εξίσου σε Έλληνες και ξένους. Οι ξένοι τουρίστες είναι κυρίως βαλκάνιοι με τους περισσότερους να έρχονται από τη Ρουμανία. Οι Έλληνες δε, κυρίως από βόρεια Ελλάδα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Στο ξενοδοχείο Κρόνος στον Πλαταμώνα παρατηρήθηκε φέτος μια υπεραύξηση της ζήτησης για τα Σαββατοκύριακα και η συνολική εικόνα της σεζόν είναι σαφέστατα καλύτερη από πέρυσι. Από τις 15 Ιουλίου το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια σταθερή πληρότητα μεταξύ του 80 και 90%, ενώ για τον Δεκαπενταύγουστο δεν υπάρχουν καθόλου διαθέσιμα δωμάτια. Το 85% των πελατών είναι Έλληνες που έρχονται από όλη την Ελλάδα και μόλις το 15% ξένοι, Γερμανοί, Γάλλοι και Βαλκάνιοι.

Η πληρότητα του ξενοδοχείου Ραστώνη στον Πλαταμώνα κυμαίνεται στο 90% από αρχές Ιουλίου αλλά παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλών ακυρώσεων. Τον Αύγουστο η ζητήση έχει αυξηθεί κατά πολύ και η πληρότητα έχει σταθεροποιηθεί χωρίς να υπάρχουν πλέον ακυρώσεις. Το 70% των πελατών είναι Έλληνες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα και βόρεια Ελλάδα, ενώ οι Λαρισαίοι ενδιαφέρονται μόνο για μια διανυκτέρευση το Σάββατο το βράδυ. Το υπόλοιπο 30% των ξένων είναι Γάλλοι, Ελβετοί, Άγγλοι καθώς και βαλκάνιοι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες