ΛΑΡΙΣΑ

3ο Γυμνάσιο Λάρισας: Με επιτυχία ολοκληρώνει πρόγραμμα Erasmus+ για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή

Η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ μαθητών και καθηγητών των εταιρικών σχολείων που πραγματοποιήθηκε από 24-28/05/2021 και οργανώθηκε από το πορτογαλικό σχολείο Agrupamento de Escolas A Beira-Douro-Medas αποτέλεσε το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA229 “Steps to Tolerance for European Pupils”.

Στο πρόγραμμα που συντόνιζε το σχολείο Petru Rares από το Hirlau της Ρουμανίας, συμμετείχαν 6 σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία . Στο διάστημα των τριών ετών της συνεργασίας μας διερευνήσαμε τα ζητήματα της διαφορετικότητας και της αποδοχής ως βασικά στοιχεία για την ειρηνική συνύπαρξη των ευρωπαϊκών κοινωνιών και της ανθρωπότητας γενικότερα. Εξετάσαμε το θέμα της διαφορετικότητας πολύπλευρα με γνώμονα το πως θα μπορέσει να λειτουργήσει ως συνεκτικός κρίκος μεταξύ των κοινωνικών ομάδων .

Μαθητές και καθηγητές των συνεργαζόμενων σχολείων είχαμε την ευκαιρία να εργαστούμε σε κοινά θέματα, να ανταλλάξουμε απόψεις , να γνωρίσουμε ήθη, έθιμα και παραδόσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών, να κάνουμε συγκρίσεις και να διαπιστώσουμε κοινά πολιτιστικά στοιχεία.

Κάναμε ταξίδια, εξασκηθήκαμε στην αγγλική γλώσσα αλλά και στις γλώσσες των χωρών που επισκεφθήκαμε, μάθαμε γεωγραφία και ιστορία, καλλιεργήσαμε τις δεξιότητές μας στα ψηφιακά μέσα, τραβήξαμε φωτογραφίες, φτιάξαμε βίντεο και διάφορες παρουσιάσεις, ζωγραφίσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, παίξαμε παιχνίδια και διαδώσαμε την κουλτούρα μας σε κάθε ευκαιρία. Ακόμη και με την πανδημία δεν χάσαμε την επαφή με τους συνεργάτες μας αλλά χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο για να βρεθούμε και να παρουσιάσουμε όσες εργασίες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε.

Μια αξέχαστη εμπειρία για όσους πήραμε μέρος, ένα κίνητρο για να συμμετέχουν περισσότεροι σε επόμενα προγράμματα!

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε μια επισκόπηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος: https://www.canva.com/design/DAEjJbF5iLs/EkIwshe-_mt1KFrr_GHNrg/watch?utm_content=DAEjJbF5iLs&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink&fbclid=IwAR30R4a6r4J4w5gGkD6b-ZFa_EDgf50cPy7EW4UdoqR4K0sKYyYdv1Dir64

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες