ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πήρε «ανάσα» η εστίαση στη Λάρισα – Έγινε καλή αρχή, πότε αναμένεται το πιο δυναμικό «come back»

Για μια πάρα πολύ καλή μέρα, με φυσιολογική -και άνετα διαχειρίσιμη- κίνηση πελατών κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ), κ. Νίκος Αθανασούλης για την «πρεμιέρα» της εστίασης, προχθές Δευτέρα του Πάσχα.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, o κ. Αθανασούλης τόνισε πως η εξέλιξη αυτή, με την επαναλειτουργία καφέ, εστιατορίων και μπαρ, θα παρασύρει ανοδικά όλους τους κρίκους της αλυσίδας της εστίασης. «Στη Λάρισα, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένα τουλάχιστον άτομο που ασχολείται ή/και απασχολείται, άμεσα ή έμμεσα, με τον κλάδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μαζί με την εστίαση, λοιπόν, εκατοντάδες επιχειρήσεις προμηθευτών, logistics, μικροπαραγωγών, αναμένουν το επόμενο διάστημα για να πάρουν τα πάνω τους. Κορύφωση της κίνησης, πιο δυναμικό «come back», αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς, ελέω Δευτέρας του Πάσχα, η «πρεμιέρα» βρήκε αρκετούς Λαρισαίους στα χωριά, αλλά και τα παράλια του νομού.

Σε αναμονή για ενίσχυση

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασούλη, ο κλάδος τελεί σε αναμονή των τελικών όρων και προϋποθέσεων για το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση», ώστε να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι θα μπορέσουν να ενταχθούν -σε πανελλαδικό επίπεδο εκτιμάται ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις εστίασης θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους.

Όσο για την «Επιστρεπτέα», οι καταστηματάρχες του κλάδου στη Λάρισα δεν περιμένουν και πολλά, καθώς μόλις ένα 15% κατόρθωσε να πληροί τις προϋποθέσεις και να λάβει τη συγκεκριμένη ενίσχυση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες