ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξεκίνησε δειγματοληψία στη Νέα Σμύρνη με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – Δείγματα θα ληφθούν από πωλητές στις λαϊκές

Μετά την μεγαλύτερη ως στιγμής δειγματοληψία, σε μία ημέρα, που έγινε χθες στη Λάρισα και στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης, σήμερα Πέμπτη η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται με συνεργεία του ΕΟΔΥ που επιχειρούν να λάβουν δείγματα από τους κατοίκους της περιοχής που χθες απουσίαζαν από τα σπίτια τους, αλλά και από πωλητές στις λαϊκές αγορές. Η τελευταία δειγματοληψία γίνεται στο Κέντρο Κοινότητας της συνοικίας.

Τα νέα δείγματα θα προστεθούν στα 652 που ελήφθησαν χθες και τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, όπου εξετάστηκαν και σήμερα το μεσημέρι ή το αργότερο το απόγευμα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα αυτών. Αποτελέσματα που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν ληφθούν μέτρα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο σχεδίου ξεκίνησε με επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (χθες και σήμερα, την 7η και την 14η μέρα) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή (Αρωγή) μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

Επιπρόσθετα θα γίνουν δειγματοληψίες και στον γενικό πληθυσμό της πόλης, αλλά και σε διάφορες δομές, από 21 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που θα παραμείνουν στην περιοχή μας για μήνες, όπως δήλωσε από την Λάρισα προηγουμένως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας (δείτε εδώ το ρεπορτάζ).

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες