ΛΑΡΙΣΑ

Φόρεσε τα ράσα ο Ρίζος Κομήτσας – Συγκίνηση στη χειροτονία του σε Διάκονο (φωτογραφίες)

Εκπληρώνοντας ένα “όνειρο ζωής” ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας και Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας χειροτονήθηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί του Σαββάτου Διάκονος από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Πλήθος φίλων και συγγενών βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς, σ’ αυτή τη σπουδαία ημέρα για τον Λαρισαίο με σπουδαία διαδρομή στα κοινά, φωνάζοντας “Άξιος”.

“Αυτή η σημερινή χειροτονία είναι ξεχωριστή και όλοι καταλαβαίνετε το γιατί. Δοξάζω τω Θεώ που με αξίωσε να ζήσω και μία τέτοια χειροτονία… Γιατί δεν είναι σύνηθες αυτό που συνέβη σήμερα, ένας καταξιωμένος άνθρωπος στα κοινά, δηλαδή μέσα στην κοινωνία, σε ώριμη ηλικία με αποφασιστικότητα που δεν την έχω συναντήσει στη ζωή μου, με πίστη ακλόνητη και με πόθο που δε μπορούσε κανείς να τον αναχαιτήσει… από διάκονος του λαού στα κοινά, έγινε διάκονος των μυστηρίων του Θεού…” είπε μεταξύ άλλων ο κ.κ. Ιγνάτιος για τη χειροτονία.

Το παρόν στη χειροτονία έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Ντίνος Διαμάντος.

Να σημειωθεί πως αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ανατολή, ο Ρίζος Κομήτσας θα χειροτονηθεί Ιερέας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες