ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση στα Βούναινα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

O Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης που γίνονται σε όλη την Ελλάδα για την Μικρασιατική  καταστροφή, διοργάνωσε μια σεμνή τελετή μνήμης.Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ, την  Κοινότητα Βουναίνων και την Εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Άγιου Δημητρίου  αφιέρωσε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στη μνήμη της καταστροφής της αλησμόνητης πατρίδα.

Το πρωί μετά το πέρας της Θείας λειτουργιάς ακολούθησε μνημόσυνο και για τους 50 Σουλουτσοβάληδες που σφαγιάσθηκαν στη Σμύρνη. Εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου και κατάθεση στεφάνων. Τέλος, ο Σύλλογος δεξιώθηκε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του συλλόγου στο παλιό διδακτήριο των Βουναίνων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μ. Χαρακόπουλος, ο αντιδήμαρχος ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Νταφόπουλος, Αθ. Μούσιος και  Ζ. Ανυφαντή, ο πρόεδρος Ι. Χατζηλιάδης και μέλη του ΤΣ της κοινότητας Βουναίνων, ο πρόεδρος και μέλη του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή»Ηλ. Αθαναηλίδης, η εκπρόσωπος του Ποντιακού Συλλόγου Λάρισας Αθ. Μαυραντζά, ο πρόεδρος Αργιθεατών Λάρισας Κ. Σιατραβάνης και κάτοικοι των Βουναίνων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες