ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Βόλος μια αγκαλιά για τον 14χρονο μαθητή και την αδελφή του

Επιχειρηματίες προσφέρουν εργασία στην 21χρονη – Τεράστια ανταπόκριση από φορείς και μεμονωμένους πολίτες

Μια αγκαλιά για τον 14χρονο μαθητή και την 21χρονη αδερφή του, που καλούνται να επιβιώσουν με μηδενικά έσοδα και με τη μητέρα τους, το μοναδικό στήριγμά τους, νοσηλευόμενη με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο, έχει γίνει ο Βόλος.

Στην έκκληση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη προς τον επιχειρηματικό κόσμο για την προσφορά εργασίας στην 21χρονη που αναγκάστηκε να αφήσει την εργασία της (ήταν εσώκλειστη σε σπίτι) για να μπορέσει να προσέχει τον αδερφό της επειδή η μητέρα τους είναι στο νοσοκομείο, υπήρξε άμεση ανταπόκριση.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον κ. Σαβελίδη, συναντήθηκε με την 21χρονη η οποία συνοδευόταν από στέλεχος της Δ.Δ.Ε., του έδωσε το βιογραφικό της και ο ίδιος ανέλαβε να το προωθήσει στις επιχειρήσεις της περιοχής για να βρεθεί εργασία. Μεγάλος οίκος οπτικών της πόλης ενδιαφέρθηκε να προσφέρει εργασία στην 21χρονη τουλάχιστον για το καλοκαίρι, όπως επίσης και επιχειρηματίας από τον χώρο της εστίασης.

Την ίδια ώρα, η διευθύντρια του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου Αγάπη Κουτσοκώστα ανέλαβε τις διαδικασίες με τις κοινωνικές υπηρεσίες και από Δευτέρα θα ξεκινήσει συστηματική σίτιση των δύο αδερφών. Μέσω του «Εσταυρωμένου» εξάλλου συγκεντρώνεται βοήθεια που προσφέρουν πολίτες τόσο σε ρουχισμό, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Σημαντική είναι επίσης η ανταπόκριση τόσο από φορείς όσο και μεμονωμένους ανώνυμους πολίτες για την κάλυψη της οφειλής στη ΔΕΗ. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, ο ΝΟΒ Αργοναύτες, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας. Χθες, στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με τα δύο παιδιά.

Στο πρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων της διεύθυνσης, ο 14χρονος και η 21χρονη έχουν βρει μία νέα «οικογένεια» που τους στηρίζει. Με αγκαλιές σε ένα προς ένα τα στελέχη της διεύθυνσης τα δύο παιδιά είπαν με τον δικό τους τρόπο ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια που τους παρέχεται για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που βιώνουν πριν καλά – καλά «βγουν στη ζωή».

Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αυτά μπορούν να κατατεθούν στους κωδικούς λογαριασμών RF67907738000300012364065 και RF08904656440078861017332. Η επιλογή ενός εκ των δύο λογαριασμών μπορεί να γίνει μετά από σχετική επικοινωνία και συνεννόηση με στελέχη της διεύθυνσης.

Εάν πρόκειται για προσφορά εργασίας και σε κάθε άλλη περίπτωση (δαπάνες ενοικίων, δαπάνες διαβίωσης, προσφορές ειδών), οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν επίσης με στελέχη της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στο τηλέφωνο 2421058791 (κ. Καρέτσο Αχιλλέα) σε ώρες γραφείου.ω

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες