Θωμάς Ρετσιάνης

Μια απάντηση που δεν αργεί

Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε, αλλά είστε ενάντια στην εισήγησή μου ,είπε εκνευρισμένος ο Αλέξης Τσίπτρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2016 καθώς διαπίστωσε πως πρότασή του για τη σύσταση της Κ.Ε. του κόμματος καταψηφίστηκε. Πρότεινε νέα ψηφοφορία επί του θέματος και τελικά στην δεύτερη ,συνειδητοποιημένη πλέον, ψηφοφορία έγινε δεκτή πανηγυρικά και δημοκρατικά η εισήγησή του.

Σχεδόν 3 χρόνια αργότερα και μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών , ο Αλέκος Φλαμπουράρης ,μέντορας και ιδεολογικός καθοδηγητής του ΠΘ , αναρωτήθηκε (φωναχτά) «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν αυτό ήθελαν…» .Αυτή τη φορά το ερώτημα απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες και όχι μόνο στα μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Οι εθνικές εκλογές είναι η ” δεύτερη ψηφοφορία ” που αλαζονικά ζητά ο Πρωθυπουργός δείχνοντας να μην τον απασχολεί ουδόλως το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζυμώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών . Προσπερνά το ουσιαστικό μήνυμα της κάλπης και άτσαλα για άλλη μια φορά επανατοποθετεί τον “διάλογο” σε διλημματική λογική και συνθήματα που διεγείρουν το θυμικό.

Η απάντηση δεν θα αργήσει .Και δεν θα είναι τέτοια που απλώς να μπορεί να θεωρηθεί ως μία απλή αλλαγή σε επίπεδο κομματικών συσχετισμών , ως μία αρνητική ψήφος σε μια κουρασμένη και φθαρμένη κυβέρνηση .Θα είναι απάντηση πολιτικά στιβαρή , μία θετική ώριμη ψήφος που θα προσδιορίζει το νέο πολιτικό περιβάλλον , μια στρατηγική ήττα του λαϊκισμού , της ακροδεξιάς , του ψέματος , της ανήθικης πολιτικής στάσης και πρακτικής. Θα είναι μια ψήφος που θα συνθέτει τις δυνάμεις αυτές που πραγματικά σέβονται την δημοκρατία και τους θεσμούς της , που θα ενώνει και δεν θα διαιρεί , χωρίς αποκλεισμούς , χωρίς ρεβανσισμούς.

Με ψυχραιμία ,σοβαρότητα, σεμνότητα και αίσθημα ευθύνης , όπως φάνηκε από το λόγο και τη στάση του το βράδυ των Ευρωεκλογών , ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να γίνει ο φορέας αυτής της αλλαγής και να καταφέρει με τον τρόπο της διακυβέρνησης , το ύφος και το ήθος του να εδραιώσει το νέο πολιτικό υπόδειγμα που απαιτεί πλέον η ελληνική κοινωνία.

Θωμάς Δ. Ρετσιάνης / Μαιευτήρας- Γυναικολόγος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις