ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Καλλιτεχνικοί» σκύλοι και «σκυλοκαλλιστεία» από τη Λάρισα με… αγάπη (φωτο)

Λίγο έως πολύ όλοι αρεσκόμαστε στο να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Μία επαγγελματική συνάντηση, ένα ραντεβού, μια βραδινή εξόρμηση, όλα χρειάζονται την αντίστοιχη προετοιμασία τους.

Θα ήταν λάθος βέβαια αν σκεφτόμασταν πως αυτό είναι κάτι μόνο για ανθρώπους. Θα μπορούσε για παράδειγμα και ένα τετράποδο να καλλωπιστεί έτσι ώστε να είναι στιλάτο για τη βόλτα του.

Αυτόν τον ρόλο θέλησε να αναλάβει η κ. Θεοδώρα Καλτσά όταν το 2012 άνοιξε ένα κομμωτήριο σκύλων στη Λάρισα.

Η αρχή

«Όλα ξεκίνησαν όταν πήρα ένα κουταβάκι ράτσας Κόκερ Σπάνιελ, Αγγλικό και έψαξα τι περιποίηση χρειάζεται. Έμαθα πως χρειαζόμουν κάποιον groomer αλλά δεν υπήρχε κάποιος στη Λάρισα, με τις αναζητήσεις μου να με οδηγούν στη Θεσσαλονίκη», μας λέει η κ. Καλτσά, η οποία για έναν καιρό πηγαινοερχόταν από Λάρισα σε Θεσσαλονίκη για να προσέχει το σκύλο της.

Παρόλα αυτά η μετακίνηση από και προς τη Λάρισα άρχισε να γίνεται κουραστική κάτι που την οδήγησε στο να ψάξει από μόνη της σχολές grooming για σκύλους. Η αναζήτησή της την οδήγησε στην Πολωνία (χώρα από την οποία έχει την καταγωγή της) όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της και γύρισε στην Ελλάδα. Από τις αρχές του 2012 ασχολείται αποκλειστικά με την περιποίηση σκύλων.

Τα πάντα για τους σκύλους!

Λύνοντάς μας την απορία για το τι είδους περιποίηση μπορεί να προσφέρει σε ένα σκύλο μας απαντά: «Ξεκινάμε αρχικά από το μπάνιο, πάμε στο χτένισμα, ενώ υπάρχουν και κουρέματα ανάλογα με τη ράτσα και το τρίχωμα του κάθε σκυλιού, αλλά και το τι θέλει ο κάθε πελάτης». Για τους αναποφάσιστους υπάρχουν μάλιστα και περιοδικά με χτενίσματα για να διαλέξουν ακριβώς τι θέλουν για το σκύλο τους!

Το πριν της περιποίησης

Όσο για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Λαρισαίοι για να καλλωπίζουν τα αγαπημένα τους τετράποδα αυτό είναι πολύ μεγάλο. Η κ. Καλτσά μας αναφέρει πως υπάρχει τακτικό κοινό που φέρνει για μια εφ’ όλης της ύλης περιποίηση κάθε ενάμιση με δύο μήνες, το σκύλο του. Μάλιστα όπως τονίζει για να κλείσει κάποιος ένα ραντεβού αυτή τη χρονική περίοδο, θα πρέπει να περιμένει να περάσει το… Πάσχα. Η ίδια προσδίδει μια καλλιτεχνική υπόσταση στο επάγγελμά της, ενώ τονίζει πως κάθε εργαλείο που χρησιμοποιεί για τη δουλειά της, είναι προσεκτικά επιλεγμένο ώστε να μην προκαλεί ενοχλήσεις στους «πελάτες» της.

Το μετά

Σκυλοκαλλιστεία

Πέρα από το κοινό που περιποιείται τον τετράποδο φίλο της οικογένειας γιατί θέλει να τον έχει συνέχεια όμορφο όπως μας λέει η κ. Καλτσά υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι πηγαίνουν τα σκυλάκια τους σε διαγωνισμούς. Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι συνήθως διαγωνισμοί grooming που αφορούν χτενίσματα αλλά και διαγωνισμοί μορφολογίας, που αφορούν κυρίως την εξεύρεση κατάλληλων καθαρόαιμων σκύλων για ζευγάρωμα.

Στο βάθρο!

Η ίδια πέρα από το ότι αναλαμβάνει τέτοια κουρέματα έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς grooming και μορφολογίας, ενώ δηλώνει και πολύ περήφανη για το γεγονός ότι έχει ανεβεί σε πολλά βάθρα με αρκετές από τις συμμετοχές της, κάτι που της δίνει κουράγιο για να συνεχίσει αυτό που κάνει. Παρόλα αυτά σύμφωνα με την ίδια η επαγγελματική συμμετοχή των Λαρισαίων όσον αφορά το grooming είναι ισχνή, ενώ οι διαγωνισμοί γίνονται κατά κύριο λόγο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες