ΛΑΡΙΣΑ

O ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

Η ανακοίνωση του Τμήματος Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού:

Το 1966 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, αποσκοπώντας στην καταπολέμηση του ρατσισμού και την προώθηση της ανεκτικότητας.

Από  τις εν ψυχρώ δολοφονίες μαύρων με δράστες αστυνομικούς στις ΗΠΑ, στις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον κέντρων προσφύγων στην Ευρώπη ή κατά τζαμιών στη Νέα Ζηλανδία, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού είναι σήμερα  πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πλησιάζοντας στις πλέον κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης εκλογές, τη στιγμή που οι σκοτεινές δυνάμεις της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού ξεπηδούν από παντού, συνοδοιπόροι του λαϊκίστικου νεοφιλελευθερισμού και των εμμονικών πολιτικών λιτότητας, το αντίπαλο μήνυμα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να είναι αποφασιστικό και αποτελεσματικό.

Ιδιαίτερα στη χώρα μας, όπου πληθαίνουν τα κρούσματα απάνθρωπου ρατσισμού εναντίον των προσφύγων που αναζητούν ένα ελπιδοφόρο αύριο, εναντίον ακόμα και προσφυγόπουλων, όπως καταδεικνύουν πρόσφατα περιστατικά  στην Κόνιτσα, την Σάμο και τα Γρεβενά, το μήνυμα «ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ», οφείλουμε όλοι να το στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού ας φροντίσουμε να λειτουργήσει ως υπενθύμιση της ανάγκης καταπολέμησης του φαινομένου στη ρίζα του και να βάλουμε ένα τέλος σε μία πορεία προς το μίσος και την ξενοφοβία, πριν καν αρχίσει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες