ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο «Ηρακλής και οι 12 Άθλοι του» φέρνουν πολύ κόσμο στη Λάρισα – 20.000 προκρατήσεις (φωτο)

Το θεματικό πάρκο «Ηρακλής και οι 12 Άθλοι» με τα τρισδιάστατα εκθέματα να κλέβουν την παράσταση μπήκαν στην ζωή των Λαρισαίων σε ότι αφορά την ψυχαγωγία τους από την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για ένα βιωματικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία το οποίο έχουν την ευκαιρία να κάνουν επισκέπτες όλων ηλικιών μέσα από το νέο θεματικό πάρκο «Ηρακλής-Οι 12 Άθλοι» που βρίσκεται στη Λάρισα από την περασμένη Παρασκευή και θα παραμείνει μέχρι αρχές Ιουνίου.

Τρισδιάστατα εκθέματα, θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ζωντανεύουν μπροστά στους επισκέπτες μεταφέροντας τους σε κόσμο ηρώων και μυθικών τεράτων. Για πρώτη φορά το πάρκο λειτούργησε στην Θεσσαλονίκη πριν λίγους μήνες και πλέον λειτουργεί και στην Λάρισα η οποία αποτελεί πλέον προορισμό και γι’ αυτόν τον λόγο.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους υπάρχουν ήδη 20.000 προκρατήσεις από σχολεία Δημοτικά, νηπιαγωγεία, και παιδικούς σταθμούς, όχι μόνο από τη Λάρισα και το νομό, αλλά και από ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα. Σχολεία θα επισκεφτούν το πάρκο από Λαμία, Κατερίνη, Καστοριά, Γρεβενά και έπεται συνέχεια.

Τα Σαββατοκύριακα οικογένειες με τα παιδιά τους επισκέπτονται μεμονωμένα το πάρκο, καθώς πρόκειται για ένα νέο είδος διασκέδασης στην πόλη που ήδη έχει ξετρελάνει τα παιδιά.

Ένα πάρκο που απευθύνεται στα παιδιά …όλων των ηλικιών, καθώς μπορούν άνετα να το παρακολουθήσουν παιδιά προνηπιακής ηλικίας με εξαιρετικό ενδιαφέρον μέχρι και ενήλικες.

Είναι διαδραστικό και κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι τέλους!

Ο Ηρακλής είναι αγαπημένος ήρωας για όλους, θα τονίσουν οι υπεύθυνοι. Γίνεται με μορφή ξενάγησης, αλλά ξενάγηση με έναν πολύ ερμηνευτικό και θεατρικό τρόπο. Πρόκειται για κάτι πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο για τα παιδιά. Η ξενάγηση διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά.

Συνδιοργανωτές, είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, το Επιμελητήριο Λάρισας και η HELEXPO.

Το πάρκο λειτουργεί σε κλειστό χώρο 2.000 τ.μ. εκεί όπου στεγαζόταν παλαιότερα το μπόουλινγκ, στο Thessalia Mall, στο σημερινό πολυχώρο Σκλαβενίτη.

Το onlarissa.gr σας ξεναγεί:

Με το που μπει μέσα στο πάρκο ο επισκέπτης, θα δει τον πρώτο χώρο που είναι το χάος της ελληνικής μυθολογίας, δηλαδή η εισαγωγή στην ελληνική μυθολογία. Στη Λάρισα έχει προσαρμοστεί με μύθους της Θεσσαλίας. Μιλάμε για τους 12 Θεούς του Ολύμπου που συνδέονται με την Λάρισα, την αργοναυτική εκστρατεία που συνδέεται με τον Βόλο, τον Ασκληπιό με την Λάρισα και την Καρδίτσα, και υπάρχουν και άλλοι σχετικοί μύθοι της Θεσσαλίας.

Αμέσως μετά τα παιδιά γνωρίζουν τον Ηρακλή, το Γενεαλογικό του Δέντρο , το πόσο τεράστιος ήταν, γίνεται για παράδειγμα ένα παιχνίδι με τις πατούσες του και το μέγεθός του.

Σιγά σιγά ανακαλύπτει ο επισκέπτης τους 12 άθλους του Ηρακλή σε μουσειακή μορφή, βλέποντας το ταξίδι που έχει κάνει για να κατακτήσει αυτούς τους άθλους σε έναν τεράστιο χάρτη.

Όταν ολοκληρωθεί και η ενημέρωση για τους 12 άθλους, οι επισκέπτες παρακολουθούν ένα βίντεο στην αίθουσα της προβολής, όπου δίνει την δική του πινελιά ο Γιάννης Σερβετάς ο οποίος έχει το ρόλο του βοηθού του Ηφαίστου, Κάβειρου και παρουσιάζεται ένα διαδραστικό βίντεο.

Μετά το βίντεο μπαίνουμε στην αίθουσα των άθλων, όπου με τρισδιάστατα κινούμενα εκθέματα γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι τους 12 άθλους, τον καθένα έναν ξεχωριστά.

Στο τέλος,  γίνεται ένα παιχνίδι. Μπαίνουμε σε ένα στούντιο τηλεόρασης και με ένα τηλεπαιχνίδι μικροί και μεγάλοι κατακτούν τον 13ο Άθλο.

Ουσιαστικά βλέπουμε τι έμαθαν και τι γνώρισαν προηγουμένως τα παιδιά με την ξενάγηση τους στο πάρκο.

Τους ήρωες υποδύονται αποκλειστικά Λαρισάιοι (κυρίως ηθοποιοί).

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες