ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

15 λόγοι που οι Λαρισαίοι λατρεύουν την πόλη τους (φωτο)

Μπορεί κάποιοι να χαρακτηρίζουν τους Λαρισαίους τοπικιστές, ο μοναδικός λόγος όμως που μας έχουν αποδώσει αυτή την ταμπέλα, είναι γιατί αγαπάμε την πόλη μας και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή και τον τρόπο που διαμορφώσαμε την ζωή μας.

Μπορούμε να βρούμε και περισσότερους, αλλά θα περιοριστούμε στους 15 λόγους από τους πολλούς που αγαπάμε την Λάρισα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε…

  1. Βρισκόμαστε στο κέντρο της Ελλάδας. Η Λάρισα θαρρεί κανείς ότι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη βόρεια και τη νότια Ελλάδα. Η πρόσβαση είναι εύκολη τόσο στον βορρά όσο και στο νότο.

2.Μπορούμε με την ίδια ευκολία και σε μικρό χρονικό διάστημα να φτάσουμε τόσο στις υπέροχες παραλίες του νομού μας, όσο και στα πανέμορφα ορεινά χωριά μας.

3. Διαθέτει πολλές πανέμορφες πλατείες που αποτελούν στέκι για όλες τις ηλικίες και άλλα τόσα πάρκα, πνεύμονες μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.

4.Μια πόλη επίπεδη που ενδείκνυται για ποδηλατάδα όλες τις εποχές του χρόνου.

5. Της έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός η πόλη του καφέ, καθώς διαθέτει πάμπολλες καφετέριες για όλα τα γούστα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Το αντίθετο, μάλιστα πολλές αλυσίδες café έχουν εξαπλωθεί σε όλη την χώρα και στο εξωτερικό με τεράστια επιχειρηματική επιτυχία. Σε βαθμό που να αποτελούν πρότυπα για επιχειρηματίες και σε άλλες πόλεις.

6. Αντιστοίχως η Λάρισα φημίζεται και για τις πολλές ταβέρνες με εξαιρετικά καλό φαγητό. Σχεδόν κάθε συνοικία, εκτός του κέντρου φυσικά, διαθέτει και ένα καλό «φαγάδικο».

7. Κατά καιρούς βρίσκεται στο επίκεντρο για τα αθλητικά της δρώμενα, με την ΑΕΛ φυσικά, την «βασίλισσα» του κάμπου να κρατάει τα σκήπτρα και να βρίσκεται στην καρδιά των Λαρισαίων κάθε ηλικίας.

8. Η Λάρισα μπορεί να είναι υπερήφανη και για τα πολιτιστικά της δρώμενα, καθώς είναι μια πόλη ζωντανή και σε αυτόν τον τομέα και με διακρίσεις.

9. Δεν θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε τα …μπουζούκια της που χρόνια τώρα κάνουν αίσθηση και αποτελούν πόλο έλξης για όλη την Ελλάδα. Ποιος έχει επισκεφθεί την πόλη μας και δεν έχει κάνει έστω ένα πέρασμα από τα μπουζουξίδικα της Λάρισας;

10. Το Φρούριο: Σήμα κατατεθέν για το οποίο κάθε Λαρισαίος έχει συνδέσει όμορφες στιγμές από την ζωή του με τον λόφο.

11. Το Αλκαζάρ: Ένα τεράστιο πάρκο με ιστορία, τόπος αναψυχής αλλά και εκγύμνασης για τον Λαρισαίο ειδικά το καλοκαίρι. Και φυσικά στην αγκαλιά του φιλοξενεί κάθε χρόνο τόσο το Πάρκο των Ευχών τα Χριστούγεννα, όσο και το Φεστιβάλ Πηνειού το καλοκαίρι.

12. Τα μουσεία της: Από το Διαχρονικό της Μουσείο, στο λόφο Μεζούρλο, με εκθέματα από ανασκαφές στη Λάρισα, και το Λαογραφικό για περιήγηση στις παραδόσεις του τόπου, μέχρι και το νεότερο που μόλις εγκαινιάστηκε στο Μύλο του Παππά, το μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

13. Φυσικά το Α’ Αρχαίο Θέατρο, το καμάρι της Λάρισας. Στο κέντρο της πόλης και στην βάση του λόφου του Φρουρίου. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ελληνιστικά θέατρα. Χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ., μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν η Θεσσαλία αποτελούσε τμήμα του βασιλείου της Μακεδονίας. Το αρχαίο θέατρο βγήκε στο φως την τελευταία εικοσαετία και πλέον σώζονται 21 σειρές εδωλίων.

14. Το γεγονός, ότι όλοι οι Λαρισαίοι νιώθουμε και είμαστε μια μεγάλη παρέα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος έξω και να μην πετύχει κάποιον φίλο του ή έστω γνωστό του. Μια μεγάλη οικογένεια…

15.Για την μεγάλη μας φιλοξενία. Ο Λαρισαίος φημίζεται για αυτό του το προσόν. Δεν πρόκειται κανείς επισκέπτης που θα έρθει στην πόλη να νιώσει άβολα ή «ξένος», διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθεί με παρέα…

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις