ΛΑΡΙΣΑ

Τι γίνεται με τα πάρκινγκ στη Λάρισα μετά την αναμόρφωση των δρόμων

Μετά την αναμόρφωση κεντρικών δρόμων στη Λάρισα και την μετατροπή τους σε ήπιας κυκλοφορίας, οι θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης μειώθηκαν σε ένα σημαντικό βαθμό, με μια μερίδα Λαρισαίων να υποχρεώνεται να εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του λόγω των λιγότερων θέσεων στάθμευσης.

Πως επηρεάστηκαν όμως οι ιδιωτικοί χώροι πάρκινγκ από αυτές τις εξελίξεις;

Σύμφωνα με υπαλλήλους του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ”Πλατεία” που βρίσκεται στην οδό Κύπρου και κοντά στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας η κίνηση για αυτούς μειώθηκε σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20% καθώς με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ο χώρος του συγκεκριμένου πάρκινγκ έγινε πιο δυσπρόσιτος με λιγότερο κόσμο να τον προτιμά. Οι υπάλληλοι μας είπαν ακόμη πως οι τιμές τους παραμένουν σταθερές από το 2013, όπου είχε γίνει μια μείωση της αρχικής τιμής.

Στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης «ΟΥΗΛ Α.Ε.» δίπλα στην Περιφέρεια, ο υπεύθυνος μας ανέφερε πως η κίνηση παρουσιάζει σε αυτούς μία ελάχιστη αύξηση την οποία όμως δεν θα μπορούσε να αποδώσει στους πεζοδρόμους και δήλωσε συμπληρωματικά πως πολλοί Λαρισαίοι πιθανώς να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητο τους λόγω των λιγότερων θέσεων πάρκινγκ στο κέντρο. Οι τιμές και στο συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης παραμένουν σύμφωνα με τον υπεύθυνο εδώ και πολλά χρόνια στα ίδια επίπεδα. Πάντως, μαρτυρίες πελατών τοποθετούν μία αύξηση της τάξεως των 20 ευρώ στο μηνιαίο πακέτο κατά την περίοδο αναμόρφωσης των δρόμων.

Τέλος στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης απέναντι από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, υπάλληλος μας αναφέρει πως η κίνηση παρουσιάζει αυξομειώσεις ανάλογα με τις ημέρες καθώς κάποιες έχει περισσότερη και κάποιες λιγότερη.

Συμπερασματικά, οι νέοι πεζόδρομοι σε γενικές γραμμές δε φαίνεται να προξένησαν μεγάλες αυξομειώσεις στον τζίρο των ιδιωτικών πάρκινγκ, δημιουργώντας περισσότερο μια νέα δυναμική με κόσμο να προτιμά μετακινήσεις είτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε με τα πόδια.

Μαρίνος Τζώτζης 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις