Παρασκήνιο

Το μήνυμα της εκλογής νέων “γαλάζιων” οργάνων

Συζητήσεις στον στενό γαλάζιο κύκλο συνεχίζουν να προκαλούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, και πιο συγκεκριμένα, η επιτυχία της κομματικής οργάνωσης της Λάρισας, η οποία κατάφερε να εκλέξει τρία μέλη, ενώ στην προηγούμενη σύνθεση του οργάνου φιγουράριζε μόνο το όνομα της Λένας Αξιόγλου.

Η επιτυχία πιστώνεται προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρήστο Καπετάνο, ο οποίος επέβαλε τους Κώστα Νινίκα και Χάρη Τσιλιάκο στην στενή κομματική γραμμή, ενώ ο έτερος της παρέας των γαλάζιων μελών Ηρακλής Γερογιώκας έπαιξε με την σκληρή γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τώρα, και λογικά, θα αναρωτηθεί κάποιος, πως είναι δυνατόν αυτές οι δυο γραμμές να μην είναι ταυτόσημες. Η απάντηση πάντοτε κρύβεται στα πρόσωπα, και όποιος γνωρίζει καλά την ιστορία της ΝΔ, ξέρει πως ακόμα και τις εποχές που ο πρόεδρος ήταν κυρίαρχος, διαφορετικές ομάδες του περιβάλλοντός του, «έκαναν παιχνίδι».

Το σίγουρο πάντως είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των νέων μελών της ΠΕ της ΝΔ ταυτίζεται απόλυτα με το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλες οι υπόλοιπες τάσεις εκπροσωπήθηκαν με ελάχιστα μέλη, καθώς το ασυμβίβαστο του μέλους της ΠΕ και της συμμετοχής σε εκλογικά ψηφοδέλτια, «έσπρωξε» αρκετά νέα πρόσωπα στο ανώτατο κομματικό όργανο της ΝΔ.

Με άλλα λόγια δηλαδή, όλοι δούλεψαν για τον Κυριάκο…

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις