ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικα Ανοιχτά Μαθήματα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού & σε πρώτη παρουσίαση οι τάξεις Ρεπερτορίου της RAD

Από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 οι φίλοι του κλασικού και του σύγχρονου χορού θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά ένα μάθημα της επιλογής τους.

Θα δουν την διαδικασία της μάθησης της υπέροχης αυτής τέχνης: από το ζέσταμα, την μπάρα, τις ασκήσεις στο κέντρο, το Allegro μέχρι και τις πουέντ στις επαγγελματικές τάξεις. Μικρές και μεγάλες μαθήτριες της σχολής θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά στους γονείς, συγγενείς και φίλους με την βοήθεια των διδασκάλων τους. Θα παρουσιαστούν οι τάξεις εξετάσεων της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (RAD) και σε πρώτη παρουσίαση το Level 2 των τάξεων Ρεπερτορίου, που περιλαμβάνει τα μπαλέτα Copellia & Giselle. Ερασιτεχνικές βαθμίδες: Pre-Primary, Primary, Grade 1, Grade 2, Grade 3, Grade 4, Grade 5. Επαγγελματικές βαθμίδες: Discovering Repertoire, Intermediate Foundation, Advanced. Θα παρουσιαστεί επίσης η τάξη του Σύγχρονου Χορού (μεσαίο επίπεδο).

Υπεύθυνες διδασκαλίας στο κλασικό μπαλέτο: Μαρία Δαλαμάγκα-Ραπτη και Λυδία Χαύδα. Διδασκαλία σύγχρονου χορού: Ευαγγελία-Μαρίνα Τζήμα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου: 7-8μμ Grade 3 (A’ μέρος), 8-9μμ Grade 5, 9-10μμ Discovering Repertoire Class, Copellia & Kitri Variation.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου: 8-10μμ Intermediate Foundation.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου: 5-6μμ Grade 2, 6-7μμ Grade 1, 7-8μμ Grade 3 (B’ μέρος),    8-9μμ Σύγχρονος Χορός, 9-10μμ Discovering Repertoire Class & Giselle.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου: 5-6μμ Primary, 6-7μμ Pre-Primary, 7-8μμ Grade 4,         8-10μμ Advanced 1 (επαγγελματικό).

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα να τηλεφωνούν στη γραμματεία της σχολής για να δηλώνουν συμμετοχή, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες ( Λ. Κατσώνη 33, 2410 555615). Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην Θεσσαλία διδάσκονται οι νέες τάξεις ρεπερτορίου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού και οι ενδιαφερόμενες μαθήτριες μπορούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις και να αποκτούν πιστοποίηση σπουδών πάνω σε αυτές καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη τάξη στην οποία φοιτούν. Αιτήσεις για τις εξετάσεις της RAD θα γίνονται δεκτές από 7-15 Ιανουαρίου, στην γραμματεία της σχολής. Οι εξετάσεις θα γίνουν στην ομώνυμη σχολή (που λειτουργεί και ως εξεταστικό κέντρο της RAD) σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις