Most ViewedΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νέα “σφήνα” από τα κεντροαριστερά στη “Συμπαράταξη”: Υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων ο 28χρονος Νίκος Γαμβρούλας

Θέμα χρόνου ήταν για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η εμφάνιση φυγόκεντρων δυνάμεων στα κεντροαριστερά του δήμου Λάρισας, μετά από την… “περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε” διαδικασία που ακολούθησε το ΚΙΝΑΛ για να καταλήξει στη στήριξη του νυν δημάρχου Αποστόλου Καλογιάννη για το δήμο Λάρισας.

Το κείμενο με τις 65 υπογραφές που εξέφρασε αντιρρήσεις και ζητούσε αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΝΑΛ στο δήμο Λάρισας, μάλλον όπως έφθασε στα χέρια του γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, έπεσε στην κάλαθο των αχρήστων, την ώρα που ουδείς κατάφερε να κατανοήσει την απόφαση της κ. Γεννηματά να επιβάλει τη βούλησή της, αντί να δώσει πολιτικό χρόνο για τις αναγκαίες ζυμώσεις στη βάση, ώστε να κλείσουν πληγές και να επέλθουν οι δέουσες συγκλίσεις.

Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, μόλις την επομένη της δημοσιοποίησης της στήριξης του ΚΙΝΑΛ στη “Συμπαράταξη”, ανακοινώθηκε και η πρώτη παράλληλη υποψηφιότητα από τον ίδιο χώρο, όπως αυτή θα εκφραστεί μέσα από την “Ανθρώπινη πόλη” του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού, Έκτορα Νασιώκα. Η ασυνήθιστης εξάλλου για την ιδιοσυγκρασία του κ. Νασιώκα, σκληρότητας δήλωση που ακολούθησε, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: «Η απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛ δεν αφορά την «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ». Αφορά εκείνα τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, που αποφάσισαν να παραχωρήσουν το χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της σοσιαλδημοκρατίας  βορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» συνεχίζει κανονικά τον προγραμματισμό της για τις Δημοτικές  Εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Σε υψηλότερους τόνους ήρθε το δεύτερο “χτύπημα” και μάλιστα από εκλεγμένο της παράταξης του κ. Καλογιάννη, τον πρόεδρο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Γιώργο Δαούλα, ο οποίος μίλησε για “διαδικασία παρωδία”, ενώ χρησιμοποίησε σκληρότατη φρασεολογία, κάνοντας λόγο για “κάποιους βαρόνους της Λάρισας και τον εντεταλμένο εκ των Αθηνών που αποφάσισαν για άλλη μια φορά βάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον πάνω απ όλα και όχι για το συμφέρον των νέων της Λάρισας και το Κίνημα Αλλαγής το κάνανε Κίνημα Παραλλαγής”. Σε περισσότερο κομψό, αλλά ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η τοποθέτηση της υποψήφιας με τον Έκτορα Νασιώκα, Αγγελικής Παναγιωτακοπούλου, στη σύσκεψη της περασμένης Τρίτης. “Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ οφείλει να καταγράψει την αυτονομία και την πρόταση του για την Αυτοδιοίκηση μέσα από δίκη του υποψηφιότητα. Να μην μπούμε στο τρένο του λαϊκισμού της δημαγωγίας και των τυχοδιωκτικών επιλόγων. Όσοι θέλουν συνεργασία με τον πτωχευμένο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνουν με δίκη τους ευθύνη κι όχι με δίκη μας παρότρυνση” είχε πει χαρακτηριστικά.

Το τρίτο… “χτύπημα” έρχεται με μία ακόμη υποψηφιότητα από την ίδια πολιτικοϊδεολογική δεξαμενή και μάλιστα με ένα νέο και φρέσκο πρόσωπο, τον μόλις 28 ετών οικονομολόγο, Νίκο Γαμβρούλα. Όπως καταγράφει στο σημερινό του ρεπορτάζ ο Δημήτρης Κατσανάκης στην “”Ελευθερία”, ο κ. Γαμβρούλας “ηγείται μιας ομάδας νέων ανθρώπων με κοινές αγωνίες για την πορεία της πόλης αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της”, ενώ έχει σαφείς αναφορές στους διαφωνούντες του ΚΙΝΑΛ στην πόλη.

Και δεν έχει περάσει καν μία εβδομάδα από την πανηγυρική στήριξη του ΚΙΝΑΛ στη “Συμπαράταξη Λαρισαίων”…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις