ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Την αποφυλάκιση της καθαρίστριας αποφάσισε το Εφετείο Λάρισας (video)

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας να ανασταλεί η απόφαση της ποινής κάθειρξης δέκα ετών που είχε επιβληθεί στην 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου χρήματος, επειδή είχε παραποιήσει καμία μία τάξη το απολυτήριο του δημοτικού της, προκειμένου να προσληφθεί

Η απόφαση ελήφθη μέχρις ότου εκδικαστεί από το ανώτατο δικαστήριο η προσφυγή της καθαρίστριας, αλλά και γιατί το δικαστήριο έκρινε πως συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι υγείας.

Στο δικαστήριο μοναδικός μάρτυρας που κλήθηκε ήταν η κόρη της 53χρονης, κ. Νίκη Τσιαντάκη, η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της κατά τις ερωτήσεις της προέδρου.

Επίσης το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προκειμένου να βεβαιώσει πως η καθαρίστρια δούλεψε μέχρι κεραίας τα χρήματα που ελάμβανε και δεν προκάλεσε βλάβη στο δήμο, ενώ όπως αργότερα ενημέρωσε ο συνήγορος της 53χρονης, ανέλαβε και τα έξοδα της σημερινής δίκης.

Εντός της δικαστικής αίθουσας, αλλά και έξω από αυτή είχαν συγκεντρωθεί συλλογικότητες και πολίτες σε ένδειξη συμπαράστασης.

«Ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μαμάς μου, γιατί η μαμά μου δούλευε όλα αυτά τα χρόνια, φρόντιζε την οικογένειά της… κι ότι είμαστε αυτή τη στιγμή τα οφείλουμε στη μαμά μας» είπε μεταξύ άλλων η κόρη της 53χρονης σε δηλώσεις της μετά την απόφαση.

Δείτε το βίντεο:

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της καθαρίστριας κ. Γιώργος Σινέλης εξέφρασε την αισιοδοξία πως και ο Άρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί, για να συμπληρώσει μεταξύ άλλων πως «Κατά την άποψή μου δεν υφίσταται απάτη διότι και η απάτη έχει παραγραφεί». Πρόσθεσε επίσης πως η 53χρονη «παρείχε την υπηρεσία της και υπήρξε ισάξια παροχή υπηρεσίας οπότε είτε 5η Δημοτικού, είτε 6η Δημοτικού, δεν παίζει κανέναν ρόλο στην παροχή της υπηρεσίας».

Δείτε το βίντεο:

Ιδιαίτερα συγκινημένη εμφανίστηκε στις δηλώσεις της μετά το πέρας της απόφασης για την αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας, η πεθερά της.

«Την αγαπάω, είναι παιδί μου, λες και τη γέννησα εγώ.. Ευχαριστώ πάρα πολύ και τη δικαιοσύνη. Δεν έχω παράπονο, μακάρι να ήταν όλες οι κοπέλες σα τη νύφη μου. Θέλω να την αγκαλιάσω και να κλάψουμε…» είπε μεταξύ άλλων η κ. Νίκη.

Δείτε το βίντεο:

newsroom onlarissa.gr / photo-video: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις