ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση του Συλλόγου Κερκυραίων στο Βόλο

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η συναυλία που έδωσε η Κερκυραϊκή χορωδία Λάρισας, αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη του μεσοπολέμου Μιχάλη Σουγιούλ, για τα 60 χρόνια μετά από τον θάνατο του που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα επαναληφθεί μετά από πρόσκληση του προέδρου του Δικτύου Περραιβία κ. Κώστα Σκριάπα προς το Σύλλογο Κερκυραίων.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου.
Ο Μιχάλης Σουγιούλ γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μ. Ασίας το 1906 και πέθανε στην Αθήνα το 1958. Υπήρξε πολυγραφικότατος στο είδος της Ελληνικής ελαφράς μουσικής κατά το μεσοπόλεμο και την πρώτη μεταπολεμική/μετεμφυλιακή δεκαετία, γράφοντας περισσότερα από 700 τραγούδια σε όλα τα στυλ όπως: Ταγκό, βαλς, καντάδες, δημοτικά τραγούδια, πατριωτικά και τα γνωστά σε όλους αρχοντορεμπέτικα. Ποιος δεν θυμάται: Ασ΄τα τα μαλάκια σου, Το τράμ το τελευταίο, Ας ερχόσουν για λίγο, Ο τραμπαρίφας, Μια ζωή την έχουμε, Για μας κελαηδούν τα πουλιά, Ο μήνας έχει εννιά και τόσα άλλα. Συμμετέχουν : Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας, ορχηστρικό σύνολο που αποτελείται από τους:
Παναγιώτη Μπαλανίκα πιάνο, Πέτρο Παππά φλάουτο, Μιχάλη Σαμπάνη κλαρίνο, Αποστόλη Μητρά βιολί, Λάζαρο Μπίσμπα ακορντεόν, Σπύρο Καβαλιεράτο κιθάρα-μαντολίνο, και Μιχάλη Ζαχαρτζή κοντραμπάσο.

Solist Baritonos: Θωμάς Σκοτίδας, Mezzo Soprano:Μαριάννα Ζάχου

Ενορχήστρωση – Χορωδιακή επεξεργασία – Διεύθυνση: Χρήστος Μπαλανίκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις