ΛΑΡΙΣΑ

Έναρξη Εκπαίδευσης – Αγιασμός Εθελοντών ΕΟΔΥΑ

Στα πλαίσια της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2018–19, σε μια σεμνή τελετή, έγινε ο Αγιασμός των Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ(Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) όπου και έλαβαν Ευλογία απο τον π. Τιμόθεο.

Οι Εθελοντές της προηγούμενης και της νέας εκπαιδευτικής ¨σειράς¨είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών δράσεων αλλά και την οργάνωσητης ΕΟΔΥΑ στην ¨Διαχείριση & αντιμετώπιση καταστροφών¨.

Ήδη οι Εθελοντές της προηγούμενης εκπαιδευτικής σειράς (2017 – 18) συνεχίζουν την εκπαίδευση στην ενότητα ¨Βασικές αρχές Διάσωσης & διαχείρισης καταστροφών¨ η οποία έχει διάρκεια 6 μήνες.

Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία ¨Ομάδας Άμεσης Επέμβασης¨(ΟΜ.Α.Ε.) η οποία στελεχώνεται αποέμπειρους και κατάλληλα εκπαιδευμένουςΕθελοντές Διασώστες.Σκοπός της ΟΜ.Α.Ε. είναι η συνεχής εκπαίδευση, η εκτίμηση, η άμεση επέμβαση και η διαχείριση συμβάντων μαζικών απωλειών υγείας συνέπεια Καταστροφών.

Η νέα εκπαιδευτική σειρά (2018 – 19) ξεκινάει τη Βασική εκπαίδευση από την επόμενη εβδομάδα. Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 200 ώρες και τελειώνει τον Ιούλιο του 2019. Οι επιτυχόντες Εθελοντές της σειράς 2018 – 19, εντάσσονται στο Εθελοντικό δυναμικό της ΕΟΔΥΑ και μπορούν να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα σχολεία (Διάσωσης, Ορεινής διάσωσης, Ναυαγοσωστικής, Καταδύσεων, Επικοινωνιών κτλ), καθώς και σε Εθελοντικές υγειονομικές & εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί η ΕΟΔΥΑ (Υγειονομικές καλύψεις, αποστολές, σεμινάρια κτλ).

Το Δ.Σ. της ΕΟΔΥΑ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους παρακάτω:

  • Στον π. Τιμόθεο για την τέλεση του Αγιασμού και την Ευλογία του,
  • Στον Πρόεδρο κ. Παπαγεωργίου Χρήστο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Λάρισας, για την παραχώρηση της αίθουσας του συλλόγου.
  • Στην τοπική Κοινωνία και τους Θεσμικούς φορείς (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπηρεσίες κτλ) οι οποίοι μας εμπιστεύονται και υποστηρίζουν την προσπάθεια μας με κάθε δυνατό τρόπο.
  • Στους χορηγούς μας σε υγειονομικό υλικό και εξειδικευμένο Διασωστικό εξοπλισμό.
  • Στις Εθελόντριες και τους Εθελοντές,που από τη στιγμή της ίδρυσης συντάχθηκαν μαζί μας και υποστηρίζουν την επιχειρησιακή δράσητης ΕΟΔΥΑ.

Επίσης συγχαίρουμε τους υποψηφίους Εθελοντές της νέας εκπαιδευτικής σειράς, για την επιλογή τους να ενταχθούν στην ¨Οικογένεια¨ της ΕΟΔΥΑ και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους.

Ευχόμαστε τέλος, σε όλους τους Εθελοντές, καλή εκπαιδευτική χρονιά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις