ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπημα Κοτζιά κατά Καμμένου: Φτάνει η ανοχή σε όσους απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση

Αιχμές κατά του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, άφησε ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι θα αναφερθεί στην αιγιαλίτιδα ζώνη, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει δύο χρόνια πριν.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως η δουλειά αυτή είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, ενώ είπε ότι «ο Πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει να αναφερθώ στο ζήτημα».

«Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε κάποιον που απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση» είπε μιλώντας για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ αποκάλυψε ότι είχε υποβάλλει άλλη μία φορά παραίτηση του στις 19 του Σεπτέμβρη «όταν ο ΥΠΕΘΑ έκανε τις δηλώσεις στις ΗΠΑ οι οποίες πρέσβευαν διαφορετική πολιτική».

Στη συνέχεια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «OpenTV» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε πως «είχα πει στον Πρωθυπουργό ότι έκλεισε ο κύκλος της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, καθώς από τη στιγμή που τέλειωσαν τα μνημόνια η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόγραμμα και συνεργασία με σοσιαλιστικές δυνάμεις. Ως κυβέρνηση σωτηρίας συνεργαστήκαμε με τη Λαϊκή Δεξιά» επεσήμανε ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζοντας πως «η διαφωνία με τον Πάνο Καμμένο ήταν θεμελιακή διαφωνία και όχι προσωπική», λέγοντας πως κάποιοι προσπάθησαν να την παρουσιάσουν ως κόντρα Κοτζιά – Καμμένου.

Αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο είπε πως «αυτό που ειπώθηκε στο υπουργικό είναι ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να «αγοράσουμε» ανθρώπους στα Σκόπια για να κάνουμε την πολιτική μας δουλειά».

Ερωτηθείς για τον λόγο που τον οδήγησε στην παραίτηση ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως «ο καθένας έχει τις ευαισθησίες του και πως το «ζήτημα ήταν ηθικό».

Όσον αφορά στη μήνυση που κατέθεσε την Δευτέρα είπε πως «αποτελεί τον μόνο τρόπο για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου» υπογραμμίζοντας ότι έχει δεχθεί πάνω από 300 απειλητικές επιστολές και σφαίρες, σημειώνοντας πως η στόχευση στο πρόσωπό του ήταν να δυσκολευτεί η πολιτική που θα έκανε την Ελλάδα να έχει μεγάλη δυναμική στα Βαλκάνια.

«Μου επιτέθηκαν όλοι, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, για το ζήτημα των εγγυήσεων με την Κύπρο, ωστόσο δικαιώθηκα», τόνισε αναφερόμενος στο Κυπριακό.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι πήγαν να του προσάψουν «ότι κάποιοι πείραζαν τα απόρρητα κονδύλια. Εγώ ζήτησα να γίνει γενίκευση του νόμου που έφερα το 2007 για την έγκριση από τη Βουλή στα απόρρητα κονδύλια. Σκέφτηκα να προτείνω να περάσει αυτό και στη Συνταγματική Αναθεώρηση», ανέφερε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις