ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υπόθεση που δίχασε ένα ολόκληρο χωριό στη Μαγνησία «ζωντάνεψε» στα δικαστήρια

Συνέχεια χθες στο «σήριαλ» για μια υπόθεση που έχει διχάσει εδώ και επτά χρόνια μια μικρή κοινότητα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Η υπόθεση αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση και φθορά ξένης περιουσίας, για την οποία κατηγορούνταν πέντε κάτοικοι του χωριού.Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση είχαν απαλλαγεί των κατηγοριών εις βάρος τους σε δίκη, που είχε διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου 2017, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και μόνον ένας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου συζητήθηκε η έφεση του 64χρονου, που είχε κριθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση πρωτόδικα. Το Δικαστήριο έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον κατηγορούμενο, ενώ η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθεί ένοχος, όπως πρωτόδικα. Η υπόθεση αφορούσε την διανομή ανώνυμης επιστολής με δυσφημιστικό περιεχόμενο, που φέρεται να διένειμε ο 64χρονος σε οικισμό της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και στρεφόταν εναντίον συγχωριανού του, στις 25 Σεπτεμβρίου 2011.

Μαζί του κατηγορούμενοι ήταν ένας ακόμη άνδρας και τρεις γυναίκες, όλοι συγχωριανοί, που είχαν απαλλαχθεί των κατηγοριών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Μάλιστα αντιμετώπιζαν και κατηγορία  για φθορά ξένης περιουσίας, δίωξη που έπαυσε με το νόμο Παρασκευόπουλου. Ο αθωωθείς δήλωσε στο Δικαστήριο πως δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο του κειμένου, που το χαρακτήρισε συκοφαντικό και κατάπτυστο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την απαλλαγή του 63χρονου, καθώς, όπως ανέφερε, η γραφολογική εξέταση της επιστολής, δεν κατέδειξε ότι την έγραψε ο κατηγορούμενος. Από την πλευρά της η Πολιτική Αγωγή ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου, καθώς υπάρχουν και άλλα στοιχεία, πράξεις, εκφράσεις και λέξεις, που συνέδεαν τον 64χρονο με το περιεχόμενο της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις