ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Παρέλαβε το πτυχίο του νεκρού αδελφού του… Ράγισαν καρδιές χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ράγισαν καρδιές χθες στην εκδήλωση απονομής πτυχίων στο Τμήμα Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ήταν τη στιγμή που από το μικρόφωνο κλήθηκε να ανέλθει στο βήμα και να παραλάβει το πτυχίο η οικογένεια ενός φοιτητή που τον περασμένο Σεπτέμβριο έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο.

Η στιγμή ήταν συγκλονιστική. Ένα θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα συνόδευε τις σκέψεις όλων όσων βρίσκονταν στο αμφιθέατρο. Στο video wall προβλήθηκε η φωτογραφία του φοιτητή Χρήστου Παπαδόπουλου.

Άριστος στις επιδόσεις και στο ήθος, όπως ανέφεραν οι καθηγητές του Τμήματος Χωροταξίας, έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του, στους φίλους του, στη φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αν η τύχη τα έφερνε διαφορετικά, θα βρισκόταν και αυτός μεταξύ των άλλων 20 προπτυχιακών φοιτητών για να παραλάβει το πτυχίο του.
Άλλωστε τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν πολύ κοντά στην απόκτηση του πτυχίου.

Στη χθεσινή ορκωμοσία του Τμήματος Χωροταξίας παραβρέθηκε ο πατέρας και ο αδελφός του Χρήστου.

Είχαν προηγηθεί τα ονόματα όλων των άλλων προπτυχιακών φοιτητών που προσέρχονταν στο βήμα και παρελάμβαναν το πτυχίο από τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Δέφνερ και τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής κ. Λουκά.

Για λίγο υπήρξε μια σιγή, μια αίσθηση αμηχανίας, σαν όλοι να το περίμεναν. Από το μικρόφωνο κλήθηκε η οικογένεια του αποθανόντος φοιτητή να προσέλθει να παραλάβει το πτυχίο.

Ο αδελφός του Χρήστου σηκώθηκε στο βήμα και παρέλαβε το πτυχίο εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων. Μια στιγμή που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη πολλών.
«Ήταν πρόταση των συμφοιτητών του Χρήστου να γίνει η απονομή του πτυχίου στην οικογένειά του. Το θέμα συζητήθηκε στη γενική συνέλευση και αποφασίστηκε ομόφωνα να δώσουμε το πτυχίο» τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Χωροταξίας κ. Αλέξης Δέφνερ ο οποίος και αυτός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.

«Ήταν ένας εξαιρετικός φοιτητής σε επιδόσεις και χαρακτήρα. Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς κάτι. Με πρωτοβουλία των φοιτητών αποφασίστηκε να απονεμηθεί το πτυχίο στον Χρήστο Παπαδόπουλο που, αν ζούσε, θα το λάμβανε σε αυτή την ορκωμοσία. Ο Χρήστος θα είναι ένα από τα παιδιά που θα θυμόμαστε και θα μείνει στις καρδιές όλων εδώ στο Τμήμα» τόνισε ο κ. Δέφνερ.

Εφημερίδα Θεσσαλία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις