ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Παρεμβάσεις σε παραλίες, για εξυπηρέτηση ΑμΕΑ σχεδιάζει ο δήμος Βόλου

Πρόταση για χρηματοδότηση ύψους άνω των 200.000 ευρώ, για παρεμβάσεις σε τέσσερις παραλίες του Βόλου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ θα υποβάλλει ο δήμος Βόλου. Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Πρόκειται για τις παραλίες Αλυκών, πεζόδρομος Λεμάν (κοντά στο δημοτικό χώρο στάθμευσης 1), στις Νέες Παγασές, Αναύρου, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης του Βόλου, Νέας Αγχιάλου (αρχή οδού Διαμαντοπούλου) και Κάτω Λεχωνίων στη θέση «Καρνάγιο».

Η επιλογή των παραπάνω θέσεων έγινε με κριτήρια την επισκεψιμότητα και τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής. Επίσης την μορφολογία του εδάφους, η οποία είναι κατάλληλη για να μπορέσουν να γίνουν οι παρεμβάσεις. Και οι τέσσερις προτεινόμενες παραλίες έχουν άμεση προσβασιμότητα και σύνδεση με οδικό δίκτυο.

Σε κάθε μία από τις παραπάνω παραλίες απαιτείται η εγκατάσταση ενός συγκροτήματος μη μονίμου εξοπλισμού που θα εξασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση κλπ), συνεισφέροντας έτσι στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησης τους από το κοινωνικό σύνολο.

Το συγκρότημα της κάθε παραλίας θα περιλαμβάνει: Χημική τουαλέτα ΑμεΑ, αποδυτήριο ΑμεΑ, διάταξη με ράγες για την κίνηση αμαξιδίου, με ενσωματωμένο ντους, ξύλινος διάδρομος κίνησης (περίπου 40μ. – 45 μ. αναλόγως την παραλία), ομπρέλες σκίασης, σήμανση με κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες Η προμήθεια κρίνεται αναγκαία, τόσο για την βελτίωση της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όσο και για την βελτίωση των εν γένει τουριστικών υποδομών του Δήμου.

πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις