ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μετρούν τις πληγές τους στα παράλια του νομού – Πλημμύρισαν σπίτια σε Αγιόκαμπο και Παλιουριά

Η αισθητή βελτίωση του καιρού με το πρώτο φως της ημέρας – απλά ψιχαλίζει αυτή την ώρα – έδωσε την ευκαιρία στους αρμόδιους του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τόσο να εκτιμήσουν καλύτερα το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε στα παράλια το χτύπημα της «Ιοκάστης», όσο και να δρομολογήσουν τις ενέργειές τους για την αποκατάστασή της.

Το πρόβλημα αυτή τη φορά προέκυψε από την υπερχείλιση τοπικού ρέματος, δίπλα στην γέφυρα «Καλατράβα» του Αγιοκάμπου, το οποίο δεν είχε προκαλέσει προβλήματα μέχρι σήμερα.

Από την υπερχείλιση του ρέματος γέμισε η περιοχή με φερτά υλικά, ενώ πλημμύρισαν περίπου 7 σπίτια στον Αγιόκαμπο και άλλα τρία στην Παλιουριά, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο onlarissa το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας.

Εντωμεταξύ, καθόλη τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, συνεργεία και μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποκατέστησαν τις ζημιές που προκάλεσαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία επαρχιακών δρόμων από την Αγιά προς την παραλιακή ζώνη.

Αυτή την ώρα, προτεραιότητα δίνεται στην απομάκρυνση  των φερτών υλικών που εμποδίζουν την κυκλοφορία στην περιοχή, καθώς και στα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει.

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις