ΛΑΡΙΣΑ

Καλογιάννης: «Γίνεται σημαντική δουλειά στο Δήμο εδώ και τρία χρόνια»(ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, κατά την οποία έγινε ο απολογισμός του 2016.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης στη βασική του εισήγηση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η συγκυρία που έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, η συζήτηση για τον απολογισμό του 2016, είναι τέτοια που αναδεικνύει και φωτίζει την  ιδιαίτερα σημαντική δουλειά  που γίνεται στο Δήμο εδώ και τρία χρόνια, με στόχο να σχεδιάσουμε την πόλη της επόμενης 15ετιας, όπως άλλωστε είχαμε μιλήσει προεκλογικά αλλά και δεσμευτεί πολιτικά στην αρχή της θητείας μας, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα της Λάρισας.

Σήμερα στα τέλη του 2017 και σχεδόν τρία χρόνια από την ανάληψη της ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου γίνεται αντιληπτό από τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες,  ότι η ώρα των μεγάλων παρεμβάσεων στην πόλη έχει ήδη φτάσει.

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφούν μια σειρά από συμβάσεις για σημαντικά έργα που πρόκειται να αρχίσουν στην πόλη  τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σύντομα εξάλλου θα αρχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες για το σχεδιασμό μας σχετικά με τη εξέλιξη αυτών των σημαντικών έργων. Αρκετά από αυτά θα εκτελεστούν στον κεντρικό τομέα, με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να προκληθεί κάποια αναστάτωση στην πόλη. Στόχος μας είναι αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν  γρήγορα.  Ωστόσο θα χρειαστεί περισσότερη ενημέρωση γιατί τα έργα τα οποία, ούτως ή άλλως, θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες.

Το 2018 θα είναι η χρονιά τα υλοποίησης μεγάλων έργων. Όσοι έχουν την ελάχιστη επαφή με την ελληνική διοίκηση,  τις διαδικασίες της αλλά και τις ταχύτητες της ελληνικής γραφειοκρατίας, κατανοούν ότι η προετοιμασία αυτών των έργων ξεκίνησε το 2016. Εκείνη τη χρονιά πέρα από την υλοποίηση σημαντικού παραγόμενου τεχνικού έργου στη πόλη, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός των μεγάλων βασικών επιλογών και ξεκίνησε η διαδικασία ωρίμανσης για να φτάσουμε σήμερα στην διαδικασία της υλοποίησης».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, ανέφερε ότι ο Δήμος Λαρισαίων χρειάζεται ένα νέα μοντέλο ανάπτυξης, ενώ ο πρώην δήμαρχος, Κώστας Τζανακούλης τόνισε ότι «ο Δήμος προχωράει με κεκτημένη ταχύτητα σε αυτά που εμείς είχαμε δρομολογήσει».

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις