ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου στο «2ο αφιέρωμα στην Ανατολική Θεσσαλία», στο Αρμένιο (φωτό)

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρμενίου «ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ» από την ίδρυσή του το 1978 ως σήμερα, δραστηριοποιείται στην προβολή της τοπικής ιστορίας και στην διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας με ποικίλες δραστηριότητες.

Πιστός στην διαδρομή του, διοργάνωσε με την παράλληλη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, με επιτυχία, το Σάββατο 6 Μαΐου, το «2ο αφιέρωμα στην Ανατολική Θεσσαλία».

Στο Πνευματικό κέντρο στο ξωκλήσι της Παναγίας της Αρμενιώτισσας, αλλά και στον πανέμορφο προαύλιο χώρο του, πραγματοποιήθηκε η Λαογραφική Ημερίδα που έφερε τον τίτλο «Λατρευτικά Δρώμενα» και ήταν αφιερωμένη, τόσο στο θεωρητικό της Μέρος-Συνεδρία, όσο και στο Β’ Μέρος-Μουσικοχορευτική παράσταση, στην αναβίωση τοπικών εθίμων, τα οποία συνδέονται με τη λαϊκή λατρεία σε όλες τις εκφράσεις της ανθρώπινης ζωής.

Συμμετείχαν και οι Σύλλογοι :

  1. Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης»

  2. Σύλλογος Γυναικών Αμυγδαλής Αγιάς

  3. Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού «Βάιος Μαλλιάρας»

  4. Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν.Καρυών Λάρισας

Το ΔΣ του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αρμενίου «Άνθιμος Γαζής», ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Κιλελέρ για την ενεργή στήριξή τους στην εκδήλωση, καθώς και όλους όσους παρευρέθησαν και τίμησαν την Ημερίδα μας. Τέτοιες εκδηλώσεις μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την διάδοση του λαϊκού μας πολιτισμού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις