ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χωρίς νίκη πάλι η ΑΕΛ- Έφερε “λευκή” ισοπαλία με Πλατανιά στο Arena

Ακόμη πιο δύσκολη έκανε τη ζωή της η ΑΕΛ μετά το ισόπαλο 0-0 με τον Πλατανιά, αφού δεν κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και συνεχίζει να ζει στην αβεβαιότητα.

Μία ΑΕΛ που προσπάθησε να φανεί επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας ορισμένες καλές προϋποθέσεις, αλλά που χάθηκε στην επανάληψη και κατέδειξε ότι η υπόθεση της παραμονής – δυστυχώς – θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια και κυρίως πολλή μα πολλή δουλειά απ’ όλους.

Φυσικά και όσοι περίμεναν «θαύματα» από τους παίκτες που αποκτήθηκαν κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, μάλλον θα πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν σε αυτά, αφού μοιάζει με ουτοπία να στηθεί εκ νέου μία ομάδα από την αρχή, μεσούσης της αγωνιστικής χρονιάς.

Με νέο σχήμα

Μ’ ένα νέο σχήμα και με λίγους νεομεταγραφηθέντες αποφάσισε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Σάκης Τσιώλης, επιλέγοντας το 3-5-2 και τους Τικίτο, Ικάουνιεκς και Θεοδωρόπουλο να παίρνουν φανέλα βασικού από αυτούς που αποκτήθηκαν τον Γενάρη.

Η ΑΕΛ, που ήθελε μόνο τη νίκη από το συγκεκριμένο ματς, ξεκίνησε με διάθεση την αναμέτρηση, όχι όμως με αλόγιστη επιθετική πρωτοβουλία γιατί οι φιλοξενούμενοι έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ καλοί στην «κόντρα».

Μόλις στο 7ο λεπτό της αρνήθηκε πέναλτι ο κ. Νεοφυρίδης σε ανατροπή του Ναζλίδη από τον Κοκκαλά και στη συνέχεια η ΑΕΛ με τα γνωστά της προβλήματα στην κυκλοφορία, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε με κινητήριο μοχλό τον Βαρέλα να γίνει επικίνδυνη.

Με την ολοκλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Τσιώλης, «ανακάτεψε την τράπουλα» παίζοντας πλέον με τρεις στην επίθεση, Ικάουνιεκς, Ναζλίδης, Βαρέλα, θέλοντας σε αυτά τα τελευταία λεπτά να αυξήσει την πίεση στην εστία του Κοκκαλά.

Πάντως στα τελευταία 15 λεπτά ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν είχε καμία σχέση με τα πρώτα 30 λεπτά και ουσιαστικά το τελευταίο σφύριγμα του Νεοφυτίδη, «λύτρωσε» τους φιλάθλους.

Αλλαγές και… αλλαγή

Πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός της ΑΕΛ έκανε δύο αλλαγές και παράλληλα άλλαξε εκ νέου το σχήμα του, προσπαθώντας να γίνει πιο πιεστική και κατ’ επέκταση πιο επιθετική, αφού ο κ. Τσιώλης είχε επισημάνει μετά το ματς με τη Βέροια ότι το συγκεκριμένο ματς ήταν «τελικός».

Ως εικόνα πάντως η ΑΕΛ δεν παρουσίασε κάποια ουσιαστική αλλαγή, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους αντιπάλους της να βρουν χώρους και να απειλήσουν είτε με φάουλ, είτε με κάποια σουτ.

Δυστυχώς όμως η λαρισινή ομάδα ποτέ κατά τη διάρκεια του δευτέρου 45λεπτου δεν λειτούργησε ως ομάδα, πλην μίας φοράς που έφερε και την ευκαιρία του Τσακοπίνο και αυτό σαφέστατα θα πρέπει να προβληματίσει έντονα…

Οι καλύτερες στιγμές

7΄ Ωραία κάθετη πάσα του Βαρέλα στον Ναζλίδη, αυτός βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κοκκάλα, που ανέτρεψε τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΛ χωρίς όμως να καταλογιστεί το πέναλτι

9’ Κόρνερ από αριστερά του Μανούσου, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Μπανανά, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Θεοδωρόπουλου

16’ Δυνατό χτύπημα φάουλ του Ναζλίδη η μπάλα πέρασε λίγο άουτ

28’ Σουτ Ντέλετιτς, έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Πλατανιά

30’ Νέο σου του Ρέντζα από καλή θέση, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοκκαλά

38’ Φάουλ από δεξιά του Πλατανιά, ο Μπανανά γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι στο 2ο δοκάρι, εκεί που αμαρκάριστος ο Πριτέντα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ

64’ Φάουλ Βάντερσον με γροθιές απομάκρυνε ο Θεοδωρόπουλος

67’ Σουτ Αποστολόπουλου, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ

72’ Σουτ του Μανούσου, εν κινήσει, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου

77’ Σέντρα του Γκαγιέχο από δεξιά, ο Τσακοπίνο με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα προς την εστία, αλλά ο κήπερ του Πλατανιά κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα και να σώσει την εστία του

80’ Σουτ του Μανούσου, από πολύ καλή θέση, η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι της λαρισινής εστίας

86’ Φάουλ του Βάντερσον, κεφαλιά του Σίνιεβιτς στο δοκάρι της λαρισινής εστίας

90’+ Σουτ του Μασαλέσα, η μπάλα πέρασε άουτ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας (55’ Γκαγιέχο), Φάρκας, Ρέντζας, Τικό, Άντονι (46’ Μασαλέσα), Ικάουνιεκς, Ναζλίδης, Βαρέλα (68΄Τσακοπίνο), Ντέλετιτς

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Πριντέτα, Στάθης, Μουναφό, Ντιντάκ (46’ Αποστολόπουλος), Γουνδουλάκης (82’ Μενδρινός), Μανούσος, Γιακουμάκης (72’ Σίνιεβιτς)

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις