ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μία εικαστική έκθεση στη Λάρισα που δίνει τροφή για… Πολιτισμό – Δείτε φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια του 2ου Open Nights

Τις πύλες του άνοιξε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο ΟΥΗΛ ένα εντυπωσιακό διακαλλιτεχνικό project – φεστιβάλ, παρουσία πλήθους Λαρισαίων. Το 2ο Open Nights που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων έχει ως θέμα την τροφή και τίτλο «(Σ)τροφή» και θα φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του δημοτικού θεάτρου ΟΥΗΛ έως τις 29 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μία εικαστική έκθεση που θα δώσει τη δυνατότητα στους τοπικούς καλλιτέχνες να συνομιλήσουν με καλλιτέχνες άλλων πόλεων και γιατί όχι, άλλων χωρών.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί: Zeger Reyers (Χάγη, Ολλανδία), Ingrid Jablonka (Μόναχο, Γερμανία), Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Ζωή Ζηπέλα, Χριστίνα Τζιουβάρα, Αντώνης Καρακωνσταντάκης, Άννα Αραμπατζή, Έλλη Κυριαζή, Λία Σταμοπούλου (Αθήνα), Νίκος Κωνσταντόγλου, Βαγγέλης Αντωνόπουλος, Ανδρέας Νικολόπουλος.

Η έκθεση αποτελεί το πλαίσιο για τις πολύπλευρες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις του φεστιβάλ.

Το θέμα της τροφής προσεγγίζεται σε διαφορετικά πεδία, όπως στη θεωρία, στη λογοτεχνία, στην ποίηση, στις σκηνικές παραστατικές τέχνες, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές σωματικές τέχνες, στο θέατρο, το χορό και βεβαίως στα εικαστικά έργα, τις εγκαταστάσεις και τα περιβάλλοντα.

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να βάλει τις βάσεις για ένα συλλογικό διαλογικό περιβάλλον στο κέντρο της πόλης. Ένα φεστιβάλ όπου ο καλεσμένος εικαστικός από την Ολλανδία, θα υπάρξει παράλληλα με τον μαθητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα παρουσιάσει το αγαπημένο του βιβλίο και τον performer-χορευτή από την Ιταλία που θα διαδράσει με το ίδιο το κοινό.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ είναι της χορογράφου Ρούλας Καραφέρη.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του onlarissa.gr

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό: Δευτέρα έως και Σάββατο 6:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ. και Κυριακή 10:30 π.μ. – 2:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Παραστάσεις: Παρασκευές και Σάββατα στις 9:15 μ.μ., είσοδος 5 ευρώ. Προβολές, διαλέξεις, ποίηση, λογοτεχνία, performances: Πέμπτες και Κυριακές στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.open

newsroom onlarissa.gr / φωτό: Πάολα Μπανάκα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες