ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πρώτη εντός έδρας ήττα για την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα: Έχασε από την ΑΕΚ, αλλά άξιζε βαθμούς

Την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η ΑΕΛ από την ΑΕΚ με 1-2, σε ένα παιχνίδι που οι βυσσινί σαφώς και δικαιούνταν περισσότερα.

Ένα γρήγορο κι ένα… τυχερό γκολ έβαλαν την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, ο Ναζλίδης μείωσε, αλλά στο τέλος η Λάρισα έχοντας και αριθμητική υπεροχή δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την ισοπαλία αν και πίεσε την ΑΕΚ.

Η ΑΕΛ «πλήρωσε» το κακό της ξεκίνημα στο ματς και γνώρισε την ήττα με 1 – 2 από την ΑΕΚ στο «AEL FC Arena» για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν «νωθρά» δεχόμενοι γκολ στο 3ο λεπτό από τον Πλατέλλα. Ενώ ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά στο 30΄. Για την ΑΕΛ μείωσε στο 33΄ο Ναζλίδης. Κακό πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους που μεταλλάχτηκαν στο δεύτερο και έκαναν την ΑΕΚ να φαίνεται… «μικρή» καθώς ήταν συνεχώς κλεισμένη στα «καρέ» της πέρα από το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Πλατέλλας και πάλι και η… «αφύπνιση»

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΛ ήταν λες και βρισκόταν σε άλλο γήπεδο. Κακή άμυνα, μηδέν κατοχή που συνεπάγεται σε λάθη. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ. Που μόλις στο 4ο λεπτό κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Πλατέλλα που με σουτ έξω από τη περιοχή έκανε το 0 – 1.

Οι «βυσσινί»… «ξύπνησαν» στο δεκάλεπτο. Όταν στο 10΄ο Ο Αβραάμ εκτέλεσε ο Ναζλίδης πήρε τη κεφαλιά και ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ! Οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν ισορροπήσει και η επόμενη φάση ήταν δική τους και πάλι.

Στο 25΄κακή έξοδος του Ανέστη όμως κανένας δε μπόρεσε να στείλει κανένας «βυσσινί» τη μπάλα στα δίχτυα και στην αντεπίθεση ο Καβουσάκης πήγε να… μιμηθεί τον Ντεγκρά, όμως ευτυχώς πρόλαβε να διώξει τη μπάλα.

Πάνω – κάτω η μπάλα και από ένα γκολ

Και εκεί που έδειχναν οι γηπεδούχοι να έχουν το «πάνω χέρι» στο ματς χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 28΄όταν ο Αβραάμ έβγαλε τετ – α – τετ τον Ντοντό με τον τελευταίο να πλασάρει άουτ, ήρθαν οι «κιτρινόμαυροι» με αρκετή δόση… τύχης να πετύχουν κι άλλο γκολ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, σέντρα του Ντιντάκ από τα αριστερά, ο Κοντόρ έδιωξε η μπάλα κόντραρε στον Μπακασέτα, έφτασε στον Πλατέλλα που από κοντά έκανε το 0 – 2. Η ΑΕΛ όμως αυτή τη φορά κατάφερε να απαντήσει άμεσα.

Τρία λεπτά αργότερα, σέντρα του Ρέντζα από τα δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Ντοντό και ο Ναζλίδης από κοντά με προβολή μείωσε σε 1 – 2. Με την ΑΕΛ να ήταν ανώτερη παρότι δέχτηκε το γκολ και σε αυτό βοήθησε η τοποθέτηση του Ντοντό πίσω από τον Ναζλίδη.

Το ματς πήρε… «φωτιά»

Μετά την επίτευξη του τέρματος από τους «βυσσινί» το ματς απέκτησε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. Με την ΑΕΚ να απειλή δύο φορές. Πρώτα στο 38΄ο Μάνταλος σέντραρε από τα αριστερά, ο Αραβίδης έκανε τη κεφαλιά προς τα πίσω και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Ενώ στο 42΄ο Χριστοδουλόπουλος από τα αριστερά σέντραρε, ο Αραβίδης πήρε τη κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Με χαρακτηριστικό να αποτελεί πως οι περισσότερες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν από τη πλευρά του Ρέντζα, όταν ο Αβραάμ άλλαξε θέση με τον Ντοντό και μετατοπίστηκε στη πλευρά του.

Η… «απάντηση» της «βασίλισσας του κάμπου» ήρθε στην «εκπνοή» του ημιχρόνου. Στο 45΄+1΄ο Ρέντζας γέμισε, η μπάλα έφτασε στον Αβραάμ που από το ύψος της περιοχής σούταρε με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ!

Καλύτερα η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Οι φιλοξενούμενοι στην «επανάληψη» μπήκαν πιο δυνατά. Και στο 47΄σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο που σούταρε, ο Καβουσάκης απέκρουσε και ο Αραβίδης στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ενώ στο 62΄ ο Καβουσάκης είχε βγει πολύ έξω έκανε λάθος, ο Πλατέλλας έκανε του σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης «ανακάτεψε» την «τράπουλα» περνώντας μέσα Ντέλετιτς και Ουρτάδο. Οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην ευκαιρία της ΑΕΛ στο 71΄. Ο Βενεζουελανός σέντραρε από τα αριστερά, ο Ντέλετιτς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε τη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

«Πούλμαν» η ΑΕΚ και με λιγότερο παίκτη…

Στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ναζλίδης πήρε τη μπάλα στο κέντρο και προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση. Όμως ο Γκάλο του έκανε φάουλ με τον διαιτητή να το δίνει και να του δείχνει ταυτόχρονα τη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Οι «κιτρινόμαυροι» κλείστηκαν στα μετόπισθεν με την ΑΕΛ να παίρνει τη κατοχή. Προσπαθώντας να ισοφαρίσουν. Χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο 80΄. Καταπληκτικό σουτ του Ουρτάδο ο Ανέστης εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ενώ στο 84΄ο ίδιος και πάλι εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, έκανε το σουτ μέσα από τη περιοχή, δεν ήταν όμως δυνατό και μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης.

Μάλιστα οι «βυσσινί» συνέχισαν τη πίεσή τους δημιουργώντας ακόμη μία καλή στιγμή στο 87΄. Ο Ουρτάδο έβγαλε για τον Ντέλετιτς που μπήκε περιοχή από τα δεξιά, έκανε τη παράλληλη σέντρα και ο Αβραάμ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ υπό τη πίεση του Μάνταλου. Στη συνέχεια τίποτα δε κατάφερε να αλλάξει το σκορ με το 1 – 2 να είναι το τελικό σκορ.

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Γκόλιας, Αναστασόπουλος (64΄Ουρτάδο), Φατιόν (56΄Ντέλετιτς), Ντοντό, Αβραάμ, Ναζλίδης.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Πλατέλλας (68΄Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (51΄Αλμέιδα), Αραβίδης (87΄Μπακάκης).

arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις