ΑΡΘΡΑ

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των κυβερνητικών μαθητευόμενων μάγων …

Είναι γνωστό ότι σε τούτο τον τόπο ποτέ δεν πλήττεις κι ας έχει αυτή η παραδοχή τις αρνητικές, μαζί με τις θετικές, εκφάνσεις της.

Αναπολώντας το παρελθόν, η μόνιμη επωδός των εκάστοτε κυβερνώντων, η οποία ακολουθούσε πάντα την προσταγή να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, ήταν η υπόσχεση για την σκληρή και παραδειγματική πάταξη της φοροδιαφυγής.

Θυμάμαι να το επικαλείται ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας ξανά, ο Σημίτης και το ’96 και το ’00, ο Κώστας Καραμανλής – ο σιωπηλός βούδας του τίποτα – τόσο το ’04 όσο και το ’08, ο Γιώργος Παπανδρέου (αυτού η σχετική επίκληση ήταν λέει τμήμα του περιβόητου «λεφτά υπάρχουν»), ο Λουκάς Παπαδήμος (πού βρίσκεται αυτή η ψυχή;) και – αλίμονο – ο «μετά από μένα το χάος» Αντώνης Σαμαράς.

Όπως ο καθένας σας μπορεί να επιβεβαιώσει, κοινή συνισταμένη της από κοινού αυτής επίκλησης είναι ότι κανείς από τους παραπάνω πρωθυπουργούς είτε δεν έκανε το παραμικρό για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, είτε προσπάθησε να κάνει αλλά με παταγώδη αποτυχία.

Βέβαια, οι εκπρόσωποι της φανταχτερής εκείνης συνομοταξίας των συμπατριωτών μου που υποστηρίζουν αυτό το τρικομματικό μόρφωμα που ισχυρίζεται ότι σήμερα κυβερνά τον τόπο, έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την αντίρρηση ότι κυβερνούν ένα τετράμηνο μόλις και – ακόμα κι αν μέχρι σήμερα δεν πέτυχαν και πολλά στον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής – βρίσκονται σε καλό δρόμο …

Ας εξετάσουμε λοιπόν σε πόσο καλό δρόμο βρίσκονται οι καινούριοι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης …

Δυο λέξεις φτάνουν για να καταδείξουν την εξωφρενική ανικανότητά τους να κάνουν το παραμικρό εναντίον της φοροδιαφυγής : Λίστα Λαγκάρντ!

Το σύστημα που τους εξέθρεψε και τους έφερε στην εξουσία δεν πρόκειται ούτε κατά διάνοια να το ακουμπήσουν!

Θα σέρνουν μόνο στα δικαστήρια, επιβάλλοντας βαρύτατα πρόστιμα, μεροκαματιάρηδες ταβερνιάρηδες, υπό τη συνοδεία τσακαλιών του ΣΔΟΕ, διμοιριών πλήρως εξοπλισμένων ματ και τηλεοπτικών καμερών!

Θα φορολογούν σαν χταπόδια εκείνους τους φορολογούμενους που και να θέλουν αδυνατούν να αποκρύψουν εισοδήματα, εργαζόμενους δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα και συνταξιούχους, ακόμα κι αν στην πορεία χρειαστεί να τους φορολογήσουν για εισοδήματα που … δεν έχουν ή για τα οποία έχουν φορολογηθεί μια και δυο και τρεις φορές …

Μπορεί μάλιστα, στην τούρλα του Σαββάτου, να ρίξουν στο τραπέζι του διαλόγου καμιά θεόμουρλη ιδέα όπως αυτή που διέρρευσαν χθες και με την οποία έφτιαξαν τη μέρα κάθε Έλληνα – γιατί, είπαμε, κανείς δεν πλήττει σε τούτο τον τόπο :

Αν σε οποιοδήποτε κατάστημα επισιτιστικού ενδιαφέροντος, μετά τη μάσα και το τρίτο ρέψιμο, ο ιδιοκτήτης δεν σας φέρει απόδειξη μαζί με τον λογαριασμό, μπορείτε να θεωρήσετε, λέει, το φαγητό ως «κέρασμα» και να φύγετε χωρίς να πληρώσετε!

Όπως λέει και ο πρωταγωνιστής πρόσφατης διαφήμισης, «όποιος το πρότεινε αυτό να παραιτηθεί αμέσως και να πάει να διδάξει στο  London School Of Economics»!

Όποιος εξακολουθεί να θεωρεί ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει και μπορεί να χτυπήσει καίρια τη φοροδιαφυγή, απλά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου …

Ο Παρατηρητής

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις