ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Θησαυρίζουν» επιτήδειοι από παράνομες αμμοληψίες στον Πηνειό!

Σωρεία καταγγελιών φθάνει καθημερινά στα γραφεία των Οικολόγων Πρασίνων Λάρισας.

Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως τις περιοχές της Αμυγδαλέας, των Πλατανουλίων, του Μακρυχωρίου αλλά και τον Τιταρήσιο ποταμό.

Οι Οικολόγοι επισημαίνουν πως με τέτοιου είδους ενέργειες κάποιοι «θησαυρίζουν στην πλάτη της δημόσιας περιουσίας» ενώ την ίδια ώρα «οι ανεξέλεγκτες, χωρίς μελέτη και χωρίς διαχειριστικό σχέδιο αμμοληψίες απ’ τα ποτάμια καταστρέφουν το οικοσύστημα, νεκρώνουν τη ζωή στο ποτάμι, καταστρέφουν τις παραπήνιες γεωργικές εκτάσεις και απωθούν τον φυσιολάτρη από τις δημόσιες παραποτάμιες εκτάσεις».

Ο Κ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

Ο Συντονιστής της ΠΚ Λάρισας των Οικολόγων Πράσινων Κωνσταντινος Κούτσικος τονίζει: «Οι αμμοληψίες και η παράνομη εκμετάλλευση των δημοσίων αγαθών του τόπου μας είναι άλλη μια αφορμή για σκέψη. Οι φυσικοί πόροι, το φυσικό περιβάλλον αποτελεί κεφάλαιο για την πρόοδο του τόπου μας, ιδιαίτερα στη περίοδο οικονομικής κρίσης που περνάμε. Φτάνει να το βλέπουμε αυτό και να πάρουμε όλοι πρωτοβουλίες για την προστασία του.

Η δημόσια αυτή περιουσία πρέπει να διατηρηθεί και για τις επόμενες γενεές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση του πολίτη και του ελληνικού κράτους με το φυσικό περιβάλλον ως δημόσια περιουσία όλων μας και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στη χρήση του και δέσμευση στην υποχρέωσή του κράτους να το προστατεύει. Από την πλευρά μας θα εξακολουθήσουμε με πείσμα να είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια προστασίας της δημόσιας περιουσίας μας και πολέμιοι κάθε ενέργειας που θα επιβουλεύεται την προστασία του φυσικού μας πλούτου.»

Newsroom onlarissa.gr / ΦΩΤΟ: Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις