ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξέμεινε από υλικά το ορθοδοντικό τμήμα του ΙΚΑ Βόλου

Αναμονή μηνών για την τοποθέτηση μασελών των ασφαλισμένων

Σε αναμονή λίστας ενήλικες και μικρά παιδιά… καθώς το Ορθοδοντικό Τμήμα του ΙΚΑ στο Βόλο ξέμεινε από υλικά. Μασέλες και σιδεράκια… αποτελούν υλικά … που τα έχουν κυριολεκτικά ξεχάσει στο Ορθοδοντικό Τμήμα.

Δεν είναι λίγοι οι Βολιώτες που περιμένουν να τοποθετήσουν τις οδοντοστοιχίες τους και στη συνέχεια να μπουν σε αναμονή ώστε να εξεταστούν οι πρακτικές και αισθητικές συνέπειες που θα έχει η τοποθέτησή τους. Δυστυχώς όμως ελλείψει υλικών περιμένουν… άγνωστο πότε για να αποκτήσουν «ολοκληρωμένες οδοντοστοιχίες».

Τα ίδια και χειρότερα υφίστανται και αρκετά μικρά παιδιά τα οποία χρειάζονται σιδεράκια για να «ισιώσει» η οδοντοστοιχία τους και δυστυχώς περιμένουν για μήνες… σε λίστα μέχρι να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα υλικά και να εξυπηρετηθούν από το Ορθοδοντικό Τμήμα του ΙΚΑ στο Βόλο, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις έντονες διαμαρτυρίες ασφαλισμένων αποδέκτες γίνονται οι έξι οδοντίατροι που απασχολούνται στο Ορθοδοντικό Τμήμα και οι οποίοι είναι αλήθεια ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους, όμως η έλλειψη υλικών μοιραία οδηγεί σε καθυστερήσεις, εκνευρισμό αλλά και απογοήτευση όσους βρίσκονται στη λίστα αναμονής.

Ιδιαίτερα ωστόσο σημαντικό και ενδεικτικό του προβλήματος είναι το γεγονός ότι ειδικά στην περίπτωση μικρών παιδιών όπου η λίστα… είναι μακρά λόγω έλλειψης υλικών για τα σιδεράκια, το πρόβλημα χαρακτηρίζεται οξύ καθώς σε αφορά ηλικίες ιδιαίτερα ευαίσθητες όπου η ορθοδοντική παρέμβαση κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των γιατρών η κίνηση ειδικά στο Ορθοδοντικό Τμήμα του ΙΚΑ Βόλου αλλά και στη Νέα Ιωνία είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ευνόητο μάλιστα όπως εξηγούν οι ίδιοι καθώς όλο και πιο πολλοί ασφαλισμένοι ακόμη και νεαρής ηλικίας επιλέγουν τα ιατρεία του ασφαλιστικού τους φορέα για να εξεταστούν και να κάνουν οποιεσδήποτε ορθοδοντικές παρεμβάσεις, αφού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης επιλέγεται η συμφερότερη λύση ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός.

Όλα βέβαια τα παραπάνω σκοντάφτουν στην αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εξασφαλίσει για τα ιατρεία του ΙΚΑ εγκαίρως τα απαραίτητα υλικά για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τέτοιων νευραλγικών τμημάτων ειδικά σε μία περίοδο που η ζήτηση είναι αυξημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τις ελλείψεις των συγκεκριμένων υλικών έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες τόσο από τους ίδιους του γιατρούς, όσο και από τη Διεύθυνση της Μονάδας, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, χωρίς όμως χρονικά να μπορεί να προσδιοριστεί πότε.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος» / Ρεπορτάζ : Βάσω Κυριαζή) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις