ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη συνεχίζονται

Το διάλειμμα τελείωσε και ξεκινούν πάλι τα ταξίδια μέσα από τα βιβλία. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ είναι μια από τις 72 Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα που συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Οι καλοκαιρινές δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

250 παιδιά ηλικίας 4 -14 ετών έχουν μοιραστεί μαζί μας ως τώρα 18 προγράμματα δραστηριοτήτων ταιριαστά με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Οι διαδρομές – ταξίδια με οδηγό τα βιβλία συνεχίζονται για δύο ακόμη εβδομάδες. Συγκεκριμένα, αυτήν την εβδομάδα θα ακολουθήσουμε τις διαδρομές ηρώων μέσα από τρία βιβλία.

Σήμερα Τρίτη θα παρακολουθήσουν την ιστορία του ιππότη Ιούλιου και της πριγκίπισσας – δασκάλας Μαρίας ήρωες του βιβλίου της Geoffroy de Pennart “Η πριγκίπισσα, ο δράκος και ο ατρόμητος ιππότης”. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουν την αγαπημένη τους κούκλα με τη βοήθεια της θεατρολόγου Βασιλικής Ντάβαρη.

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου με αφορμή το βιβλίο του Οσκάρ Μπρενιφιέ “Τα συναισθήματα τι είναι;” τα παιδιά θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματά τους. Οι παιδαγωγοί Ελευθερία Μητρούσια και Μαρία Παιδή θα είναι δίπλα τους ώστε να εξερευνήσουν μαζί μονοπάτια γνωστών και άγνωστων συναισθημάτων.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας ολοκληρώνεται την Πέμπτη με την ανάγνωση του βιβλίου του Ντέιβιντ Μακ Κι “Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας” από την παιδαγωγό Ελπίδα Χρηστάκου. Ο Έλμερ είναι ένας λαμπερός, αισιόδοξος και αστείος ελέφαντας και τα παιδιά θα δημιουργήσουν εικόνες του με την τεχνική του κολάζ.

Για περισσότερες πληροφορίες: Παπακυριαζή 47, τηλ.:2410531973.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις