ΛΑΡΙΣΑ

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο νομό

Παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ απευθύνει στο λαό και τη νεολαία του νομού κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.

Όπως τονίστηκε, «σας καλούμε να ενώσουμε τη φωνή μας όλοι εμείς οι χιλιάδες νέοι και νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά μας, οι ελπίδες μας δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού.  Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, απ’ άκρη σ’ άκρη, σ όλη τη χώρα, είναι για ακόμα μια χρονιά  το αντάμωμα της νιότης, της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» φέτος συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής και παραμένει η μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας, των παιδιών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. «Δίνε το χέρι σου σ’ όποιον σηκώνεται… Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», είναι το σύνθημα του Φετινού Φεστιβάλ που παντρεύει μια ρήση του Μ. Γκόρκι μ’ ένα στίχο του Μπ. Μπρεχτ.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν ξεκινήσει με τις γνωστές προφεστιβαλικές σε γειτονιές πόλεις και χωριά. Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα με επιτυχία το Φεστιβάλ ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΝΕ ενώ ο επόμενος σταθμός είναι η προφεστιβαλική εκδήλωση της Τσαριτσάνης στις 7 Αυγούστου. Επίσης εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη πόλη των Φαρσάλων 20 Αυγούστου, στη πόλη του Τυρνάβου στις 22 Αυγούστου και στην Ελασσόνα 1 Σεπτέμβρη.

Θα ακολουθήσουν αρκετές εκδηλώσεις σε όλο το νομό μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη. Όλη αυτή η δραστηριότητα θα κορυφωθεί με το κεντρικό διήμερο του Φεστιβάλ στη Λάρισα στις 7-8 Σεπτέμβρη, στην κοίτη του Πηνειού, στο χώρο από την πεζογέφυρα ως και τις εγκαταστάσεις του ιππικού ομίλου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αναδεικνύει πολύμορφα την εναλλακτική πολιτική και πολιτιστική πρόταση του ΚΚΕ. Θα περιλαμβάνει συζητήσεις, αφιερώματα, θέατρο, συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, με συμμετοχή θεατρικών ομάδων, μουσικών συγκροτημάτων από την πόλη μας. Επιδιώκουμε να αποτελεί βήμα για κάθε νέο δημιουργό, κόντρα στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, που σήμερα εμποδίζει κάθε έκφραση.

Επίσης θα υπάρχουν γνωστοί  και καταξιωμένοι καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν με δυο μεγάλες συναυλίες το πρόγραμμα του Φ. Όπως και γνωστά λαϊκά σχήματα της πόλης μας, με ρεμπέτικο – λαϊκό πρόγραμμα και τις δυο μέρες, όπως και χορευτικά παραδοσιακά σχήματα του νομού μας.  Αναλυτικά το επόμενο διάστημα θα δώσουμε το πρόγραμμα στη δημοσιότητα.

Ήδη έχει κυκλοφορήσει για το Φεστιβάλ το κουπόνι ενίσχυσης της ΚΝΕ, με 4 ευρώ, που οι Οργανώσεις της το διακινούν πλατιά στη νεολαία και τους εργαζόμενους. Όπως είναι γνωστό, η μοναδικότητα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ έγκειται εκτός των άλλων και στο γεγονός ότι φτιάχνεται αποκλειστικά και μόνο με το μεράκι των μελών και φίλων της ΚΝΕ, με τη συλλογικότητα, την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια, με το δικό τους μόχθο, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, χωρίς εταιρείες κλπ. Γι’ αυτό κι έχει ιδιαίτερη σημασία η οικονομική ενίσχυση του Φεστιβάλ μέσα από τα κουπόνια ενίσχυσης της ΚΝΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τα site της οργάνωσης http://www.kne.gr και http://efestival.kne.gr. Για επικοινωνία με την ΚΝΕ στο e-mail: kne@kne.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις