«Όχι» στην περικοπή του χειμερινού επιδόματος από το Συνδικάτο Οικοδόμων

Δημοσιεύθηκε στις: 19 Ιουλίου 2012, 20:27

Να μην ψαλιδιστεί το χειμερινό επίδομα των οικοδόμων σε μία περίοδο που το επάγγελμά τους βιώνει βαθύτατη κρίση, ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «κοινωνική Ασφάλιση, συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εργασιακές σχέσεις, όλα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ήρθε η σειρά της κατάργησης των εναπομείναντων επιδομάτων και μαζί με αυτά και του εποχικού επιδόματος των οικοδόμων και των εργαζομένων άλλων κλάδων με εποχιακές δουλειές.

Η συγκυβέρνηση, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δέσμια των δεσμεύσεών της απέναντι στην τρόικα, την Ε.Ε., την ΕΚΤ, τους δανειστές και τραπεζίτες, συνεχίζει το ξεκαλούπωμα των εργατικών κατακτήσεων που έχουν απομείνει για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Σ΄ αυτή την πολιτική εδράζεται και η επιχείρηση κατάργησης των επιδομάτων.

Οι οικοδόμοι, οι άλλοι εργαζόμενοι, έχουν άλλη μία ευκαιρία να σκεφτούν που εμπιστεύτηκαν τη δύναμή τους στις 17 Ιουνίου.

Έδωσαν δύναμη σ΄ αυτούς που την αξιοποιούν για να τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή. Έδωσαν δύναμη σ΄ αυτούς που τους κάνουν κάθε μέρα και πιο φτωχούς.

Τώρα ένα δρόμο έχουμε για να ανακόψουμε αυτή τη βαρβαρότητα, το δρόμο του αγώνα, της συσπείρωσης και δράσης στα συνδικάτα, τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα του κεφαλαίου, από τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό και να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς και την Κυβέρνηση συνολικά να μην τολμήσει να βάλει χέρι στα εποχικά επιδόματα. Θα μας βρει απέναντι, δεν θα επιτρέψουμε σε περίοδο κρίσης, σε περίοδο που η ανεργία στον κλάδο έχει ξεπεράσει το 90% να αφαιρέσουν και το εποχικό επίδομα.

Σημειώνουμε ότι το εποχικό επίδομα δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε τον κλάδο να απορρίψει και να καταδικάσει αυτές τις πολιτικές. Να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να βάλουμε εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίο για να μη μας αφαιρέσουν και το εναπομείναντα εποχικό επίδομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ