Οι Γερμανοί αγαπούν τη Μέρκελ

Δημοσιεύθηκε στις: 6 Ιουλίου 2012, 09:45

Στο ζενίθ η δημοτικότητα της καγκελαρίου

Tι κι αν την μισεί όλη η Ευρώπη; Η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ μεταξύ των Γερμανών ψηφοφόρων βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε και η οποία επιβεβαιώνει την υψηλή υποστήριξη των ψηφοφόρων στην πολιτική που ακολουθεί το Βερολίνο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Infratest-ARD, που διενεργήθηκε μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα, το 66% των Γερμανών είναι ευχαριστημένοι με την πολιτική που ακολουθεί η γερμανίδα καγκελάριος, ποσοστό αυξημένο κατά οκτώ μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο ποσοστό από την επανεκλογή της το 2009.

Ο πλησιέστερος αντίπαλός της είναι ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), με ποσοστό δημοτικότητας 61%, ανάλογο με αυτό που έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το 58% των Γερμανών πιστεύει ότι η στάση της Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη είναι σωστή και αποφασιστική, αν και το 85% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η κρίση θα χειροτερέψει.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος προτού η Γερμανία δεχθεί να παραδώσει περισσότερες εξουσίες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Εξάλλου σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση, το κόμμα της Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), παραμένει το πιο δημοφιλές στη Γερμανία με 35%, έναντι 30% για το SPD.

Παρόλα αυτά οι σύμμαχοι του SPD, οι Πράσινοι, παραμένουν σταθεροί στο 14%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), σύμμαχοι της Μέρκελ, έχουν πέσει λίγο κάτω από το 4%–για να μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 5% των ψήφων.

(iefimerida.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ