«Η βία δεν έχει καμία θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία»

Δημοσιεύθηκε στις: 7 Ιουνίου 2012, 14:15

Παρέμβαση του Μάξιμου Χαρακόπουλου μετά το πρωινό επεισόδιο στον ANT1

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς από τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» σχετικά με τα φαινόμενα βίας στην πολιτική αντιπαράθεση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αδιανόητο η πολιτική αντιπαράθεση να διολισθαίνει σε προπηλακισμούς, βιαιότητες και τρομοκράτηση των πολιτικών αντιπάλων. Τα φαινόμενα αυτά που χαρακτηρίζουν τριτοκοσμικές χώρες είναι λυπηρό να παρατηρούνται στην Ελλάδα, την κοιτίδα της δημοκρατίας.

Η καταδίκη αυτών των άθλιων, αντιδημοκρατικών και επικίνδυνων συμπεριφορών θα πρέπει να είναι ομόθυμη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η βία και οι ασχήμιες που είδαμε σήμερα στα τηλεοπτικά πλατό δεν έχουν καμία θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Εύχομαι να είναι το πρώτο και το τελευταίο συμβάν.

Η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου είναι η κρισιμότερη στη μεταπολιτευτική μας ιστορία. Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ο προεκλογικός διάλογος θα πρέπει να διεξαχθεί με νηφαλιότητα, να ακουστούν όλες οι απόψεις, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός με ωριμότητα να κάνει τη σωστή επιλογή».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ