ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Παγκόσμια ημέρα ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας η σημερινή

Ενημερωτικές δράσεις της αντίστοιχης Πανθεσσαλικής Ένωσης

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International  Federation (MSIF)  από το 2009, ως Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ ώστε  με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο να έχουμε όλοι έναν κοινό στόχο.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτήν τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.

Η EMSP και η MSIF, οι δύο οργανισμοί που συντονίζουν τη δράση ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, υποστηρίζουν πρωτοβουλίες απ’ όλον τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στις 30 Μαΐου.

Το θέμα που φέτος τίθεται στο επίκεντρο είναι «Η Ζωή μου με την Σκλήρυνση κατά πλάκας».

Ξέρατε ότι

•Κάθε περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι τόσο μοναδική όσο και το πρόσωπο που την έχει.

•Με ποικίλα συμπτώματα που έρχονται και παρέρχονται, δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε τι θα επακολουθήσει.

•Τα συμπτώματα της ΣΚΠ, MS  Π.Σ. μπορεί να διαρκέσουν για όλη τη  ζωή  και αρχίζουν συνήθως στις ηλικίες μεταξύ 25 και 31, σε μια εποχή όπου η ζωή έχει μόλις αρχίσει, και πολλοί κάνουν σχέδια για το μέλλον

•Δεν υπάρχει ακόμη καμία γνωστή αιτία ή θεραπεία ίασης  για την σκλήρυνση κατά πλάκας;

Με μεγαλύτερη κατανόηση και την περαιτέρω έρευνα μπορούμε να βάλουμε τα κομμάτια του πάζλ μαζί, για ένα μέλλον που να είναι χωρίς την  M.S.  —   Σκπ

WMSD 2012 είναι χτισμένη γύρω από τα 1000 πρόσωπα της  σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία θέτει τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας στο επίκεντρο της εκστρατείας μας ως  μοναδικά το καθένα σαν δαχτυλικό αποτύπωμα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 2.500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων περίπου 10.000- 12.000 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη30/05/2012  περίπτερο ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού στην κεντρική πλατεία από 10πμ έως 22μμ και το απόγευμα στα γραφεία της , Γαριτσίου 15 και επισκοπής στο Αβέρωφ , προβολή ταινίας μικρού μήκους για την σεξουαλικότητα και εγκυμοσύνη στις γυναίκες με ΣΚΠ.

Στα Τρίκαλα από τις 10:00 π. μ. έως τις 14:00 μ.μ στην αρχή πεζόδρομου της Ασκληπιού σε περίπτερο του Δήμου Τρικκαίων και στο Βόλο στην πλατεία Αγ. Νικολάου από 10.00 π.μ-13.00 π. μ. και το απόγευμα μπροστά στο πανεπιστήμιο στην παραλία του Βόλου από 19.00 μ.μ-21.00μ.μ

Θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό με όλες τις πληροφορίες για τη νόσο και την αντιμετώπιση της.

Στόχος της Πανθεσσαλικής Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι η προβολή της Νόσου, το τι αυτή επιφέρει και το ότι η ζωή δεν σταματά με τη διάγνωση της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις