ΛΑΡΙΣΑ

Στον Άγιο Αχίλλιο ο Καπετάνος στην περιφορά του Επιταφίου: «Ο θάνατος του Κυρίου μας να πάρει όλα τα άσχημα που ζήσαμε και η Ανάσταση του να φέρει μόνο χαρές σε όλα τα σπιτικά»

Την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στη Λάρισα, παρουσία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, πλήθους πιστών αλλά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του στρατού και της αστυνομίας, παρακολούθησε και ο βουλευτής του νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, μαζί με την οικογένεια του.

Αμέσως μετά ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται οι επιτάφιοι και οι πιστοί των γύρω ενοριών για να ψάλουν όλοι μαζί τα τροπάρια της Μεγάλης Παρασκευής.

Η ακολουθία του επιταφίου αποτελεί την κορύφωση του θείου δράματος και για τους απανταχού Χριστιανούς, η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα νηστείας και λύπης καθώς το νεκρό σώμα του Χριστού μας βρίσκεται στον τάφο. 

Αυτό που ξεχωρίζει όμως κάθε χριστιανό είναι η προσμονή της Ανάστασης. 

Ο φόβος του θανάτου χάνεται γιατί γνωρίζουμε πως διαρκεί για τρεις ημέρες και μετά έρχεται η Ανάσταση. Η λύπη φεύγει, δίνοντας τη θέση της στη χαρά της αιώνιας ζωής. 

Αμέσως μετά την επιστροφή του επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου ο Χρήστος Καπετάνος, συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους και αντάλλαξε ευχές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο θάνατος του Κυρίου μας να πάρει όλα τα άσχημα που ζήσαμε και η Ανάσταση του να φέρει μόνο χαρές σε όλα τα σπιτικά.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους μας»!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες