ΛΑΡΙΣΑ

Ένωση Γιατρών Γ.Ν. Λάρισας: «Τεράστιες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» (φωτο)

Καλεί σε σύσκεψη φορείς υγείας της πόλης για να συζητηθούν τα προβλήματα

Η Ένωση Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου και K.Y. N. Λάρισας έπειτα από ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, καλεί τα Δ.Σ. Συλλόγων, Σωματείων, Συνταξιουχικών Σωματείων και Φορέων της Πόλης μας, σε σύσκεψη την Τρίτη 16  Απρίλη και ώρα 6.30μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ (είσοδος από Γεωργιάδου). Σε ανακοίνωσή της η Ένωση τονίζει:

«Στόχος μας είναι να συζητηθούν οι σοβαρές εξελίξεις σε Υγεία – Πρόνοια – Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς στο Νομό μας. Στην περιοχή μας είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας, όσο και στα  Κ.Υ. του Νομού μας .

Υπάρχουν τμήματα – κλινικές που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων και άλλες που υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.. Μην ξεχνάμε και τα Κ.Υ.  που καλύπτουν  μεγάλες ανάγκες της  περιοχής,  λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις. Ενώ η κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου και των ΚΥ μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς άθλια.

Η χρηματοδότηση κάθε χρόνο μειώνεται διαρκώς όπως και φέτος κατά 2,5 εκ ευρώ. Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και με τεράστιες ελλείψεις.

Η προάσπιση της υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν μπορούν να μένουν άλλο στην αδράνεια. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες νεολαία ούτε απ’ έξω δεν μπορούν να περάσουν από τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες.

Οργανώνουμε την σύσκεψη γιατί επιδιώκουμε την κοινή δράση εργαζομένων στην Υγεία, αλλά και Σωματείων εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των οργανώσεων των συνταξιούχων, των γυναικών, των Συλλόγων ασθενών.

Να πάρουν θέση στον αγώνα για το ζήτημα της Υγείας, να καθορίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα της δράσης μας.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και πρέπει να παρέμβουμε άμεσα.»

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες