ΛΑΡΙΣΑ

“Βασίλεψαν” τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών

Στις 18 Ιανουαρίου, σε ένα εξαιρετικά θερμό και φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η 1η ετήσια εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας από τους Εθελοντές της “ΕΟΔΥΑ”.

Αφού ανταλλάχθηκαν ευχές για το νέο έτος μεταξύ των Εθελοντών,  συζητήθηκαν οι σταθερές και εποικοδομητικές εξελίξεις της νεοσύστατης Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών.

Κοινή διαπίστωση των Εθελοντών είναι ότι η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά προς την κοινωνία. Η αδυναμία των δομών της Πολιτείας, η έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης, σε συνδυασμό με την αδιαφορία μεγάλου μέρους του πληθυσμού, αυξάνουν στο έπακρο και δημιουργούν καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Ανθρώπινη Ζωή, Υγεία καθώς & το Περιβάλλον, κυρίως από Φυσικές ή Τεχνολογικές Καταστροφές.

Η “ΕΟΔΥΑ” με απόλυτο σεβασμό στις αρχές του Εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, με κύριο βραχίονα την παροχή ποιοτικών Διασωστικών & Υγειονομικών υπηρεσιών, στοχεύει στην ανάπτυξη Εθελοντικών δράσεων με σκοπό την θωράκιση της Κοινωνίας από απειλητικές καταστάσεις. Μέσο επίτευξης των παραπάνω στόχων, είναι η αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας, τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικής δράσης των μελών της με απώτερο  στόχο την οργάνωση εκπαιδευμένων Εθελοντών για συμμετοχή σε Επιχειρησιακές δράσεις διαχείρισης επειγουσών καταστάσεων.

Οι τομείς δραστηριοποίησης της “ΕΟΔΥΑ” είναι ο σχεδιασμός –υποστήριξη δράσεων πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης καταστροφών και εξαρτάται άμεσα από την ποιοτική συνεχιζόμενη Εκπαίδευση. Η εκπαίδευση και επιχειρησιακή δράση της “ΕΟΔΥΑ” είναι ποιοτικά εφάμιλλη αντίστοιχων Ομάδων & Φορέων επαγγελματικού επιπέδου. Για το λόγο αυτό έχει καταρτιστεί αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα εκπαίδευσης, για τους Εθελοντές του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης, το οποίο και υλοποιείται από το Νοέμβριο του 2017.

Επίσης είναι σημαντική η συνεργασία με τις υπόλοιπες Εθελοντικές Ομάδες της περιοχής και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής ΕνότηταςΛάρισας. Με μια αισιόδοξη προοπτική πιστεύουμε ότι οι παραπάνω ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι Εθελοντές, με την εποπτεία και υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, θα αποτελέσουν την ελπίδα και το σημείο αναφοράς για σημαντικές αλλαγές στην Κοινωνία μας.

Φιλοσοφία και βασική Αρχή της “ΕΟΔΥΑ” είναι: “Δίπλα στον Άνθρωπο – δίπλα στην Κοινωνία”.

Η τυχερή Εθελόντρια που βρήκε το φλουρί της Βασιλόπιτας κέρδισε ένα φορητό ομαδικό φαρμακείο.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις