ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων ζητούν οι Θεσσαλοί βιομήχανοι!

Μείωση των εργοδοτικών εισφορών με παράλληλη αύξηση του κατώτατου μισθού πρότεινε την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Όπως εξήγησε, «με το μέτρο αυτό προφανώς δεν κερδίζουν τίποτα οι επιχειρήσεις αλλά κερδίζουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και άμεσα η οικονομία. Και όταν κερδίζει άμεσα η οικονομία έμμεσα κερδίζουμε όλοι. Είναι κοινό μυστικό εν Ελλάδι ότι η καταναλωτική οικονομία μας όπως δυστυχώς ή ευτυχώς έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες, για να τροφοδοτηθεί εκ νέου χρειάζεται ενίσχυση εισοδήματος και αγοραστική δύναμη”.

Ο κ. Νταβέλης είπε επίσης πως «οι επιχειρήσεις μας πληρώνουν σχεδόν δύο φορές το μισθό ενός υπαλλήλου για να καλύψουν τις ασφαλιστικές απώλειες των κρατικών ταμείων.

Κανένας από τους ιθύνοντες όμως δεν σκέφτεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η τόνωση της κατανάλωσης αγαθών και υπηρεσιών θα επιφέρει κέρδος για το κράτος νέους φόρους δισεκατομμυρίων και το σημαντικότερο: χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα ζητηθούν με νέες εργοδοτικές εισφορές, λόγω αύξησης της ζήτησης των προϊόντων».

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ καυτηρίασε το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική της εκτεταμένης φορολόγησης των πάντων, είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση θα διαπιστώσει ότι η καθαρή έξοδος πρέπει να συνιστά εκτός των άλλων, κοινωνική δικαιοσύνη με την αποκατάσταση όλων των προηγούμενων άδικων μέτρων».

Για τα «κόκκινα δάνεια» τέλος, υποστήριξε πως «οι περίφημοι γνωστοί και ως “μπαταχτσήδες” του τραπεζικού συστήματος, θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις